Ροδέλαιο 1% 30ml Συνεταιρισμός Βοῒου Κοζάνης

€ 24,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2367
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 30 ml
Προέλευση Hellas (Kozani)
Εταιρεία Συνεταιρισμός Βοῒου Κοζάνης
Το Ροδέλαιο Κοζάνης είναι αιθέριο έλαιο που εξάγεται με εκχύλιση ή απόσταξη από τα νωπά ροδοπέταλα του φυτού Rosa Damascene Miller της οικογένειας Rosaceae.

Η συγκομιδή γίνεται χειρονακτικά από το χάραμα έως την ανατολή του ηλίου (5:30 π.μ. – 8:30 π.μ.) και η περίοδος της συγκομιδής διαρκεί 20-25 ημέρες, από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου, ανάλογα με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες στην περιοχή του Βόιου Κοζάνης. Ροδέλαιο παράγουν κυρίως τέσσερις χώρες στον κόσμο, η Βουλγαρία που θεωρείται ότι έχει και την καλύτερη ποιότητα, η Τουρκία ,το Μαρόκο και το Ιράν. Τα ρόδα της Κοζάνης προέρχονται από την εξαιρετική Βουλγάρικη ποικιλία.

Στο Sensities σας προσφέρουμε το ξεχωριστό αυτό αιθέριο έλαιο αναμεμειγμένο με βιολογικό αμυγδαλέλαιο που ουσιαστικά αποτελεί από μόνο του ένα καλλυντικό σκεύασμα. Πέρα από τις χρήσεις που μπορεί να έχει στην αρωματοθεραπεία, είναι ιδανικό για απαλό μασάζ και περιποίηση της επιδερμίδας. Η κύρια όμως χρήση του είναι ως τροφωτονωτικό του τριχωτού της κεφαλής και των βλεφαρίδων.

Το ροδέλαιο επίσης χρησιμοποιείται για την παραγωγή αρωμάτων, καλλυντικών, φαρμάκων και προϊόντων αρτοζαχαροπλαστικής, αποκαλείται μάλιστα «ρευστός χρυσός», εξαιτίας κυρίως της υψηλής τιμής του. Λέγεται μάλιστα ότι το ροδέλαιο είναι τρεις φορές πιο ακριβό από ότι ο αληθινός χρυσός, αφού απαιτούνται περίπου 4.000 κιλά ρόδων για την παραγωγή μόλις ενός κιλού ροδέλαιου! Είναι επίσης αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, διεγερτικό πέψης, αυξάνει την παραγωγή χολής.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Ερυθρελάτη (Spruce) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body tsuga canadensis
€ 12,90
Λεβάντα 12ml Amygdalea Lavandula angustifolia
€ 9,90
Μανταρίνι Κόκκινο (Tangerine) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body citrus reticulata
€ 19,60
Επιστροφή στην κορυφή