Γλυκάνισος Bio Πόσιμος 10ml Terpenic Labs

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5088
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία illicium verum
Προέλευση Spain
Barcode 8436553160090
Εταιρεία Terpenic Labs
Ο Αστεροειδής Γλυκάνισος ή Κινεζικός Άνηθος ή Ιλίκιο, επιστημονική ονομασία Illicium verum, της βοτανικής οικογένειας Illiciaceae, αποτελεί τον καρπό του ομώνυμου αειθαλούς αρωματικού δέντρου, εγγενούς της Νοτιοδυτικής Κίνας και του Βιετνάμ. Το μπαχαρικό αυτό εισήχθη στην Ευρώπη μόλις το 1578 και εξακολουθεί να καλλιεργείται συστηματικά μόνο στην Ασία (Κορέα, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Λάος, Ιαπωνία)
To αιθέριο έλαιο Anise star λαμβάνεται από την απόσταξη των σπόρων του καρπού και έχει έντονο, γλυκό και πικάντικο άρωμα. Ως φαρμακευτικό φυτό (medicinal plant), το ιλίκιο φέρει ιστορία άνω των χιλίων ετών. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: trans- anethole 88-90%, μονοτερπένια: λιμονένιο 3-5%, & σικιμικό οξύ, ουσίες με σημαντικές αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιϊκές ιδιότητες. Το σικιμικό οξύ είναι η βασική πρόδρομη ένωση για την παραγωγή του αντιγριπικού φαρμάκου Tamiflu.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Anise star της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική αντισπασμωδική, αντιβακτηριακή, αντισηπτική, διουρητική και αποχρεμπτική δράση. Ανακουφίζει από τον πόνο και τον μετεωρισμό του στομάχου, μειώνει τα αέρια και ρυθμίζει τη διαδικασία της πέψης, βοηθά στην αντιμετώπιση των εμετών, των βρεφικών κολικών και των πόνων περιόδου, ενώ συμβάλλει και στην καταπολέμηση ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, όπως άσθμα, βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα κλπ. Επιπλέον, η βασική δραστική του ουσία, η ανηθόλη, έχει διαπιστωμένη οιστρογονική δράση, η οποία και αιτιολογεί τη χρήση του βοτάνου ως διεγερτικού της γενετήσιας ορμής, αλλά και ως μέσου για τη θεραπεία της ανικανότητας και σεξουαλικής ψυχρότητας. Παράλληλα υποστηρίζεται ότι το έλαιο του γλυκάνισου βοηθά στην παραγωγή γάλακτος κατά τον θηλασμό. Τέλος, επιδεικνύει σημαντικές αναλγητικές και ηρεμιστικές ιδιότητες, ενώ είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στις μολύνσεις και την κακοσμία του στόματος. Χώρα προέλευσης: Βιετνάμ.

Το αιθέριο έλαιο Anise star συνδυάζεται πολύ καλά με: κυπαρίσσι, ροδόξυλο, πιπερόριζα, χειμωνιάτικο θρούμπι.
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε παιδιά κάτω των 6 ετών.
Κολικός του εντέρου:
Αναμείξτε 5 σταγόνες Λευκόδεντρο (Cajuput) + 6 σταγόνες Αστεροειδή γλυκάνισο + 4 σταγόνες Λεβάντα, σε 30ml βάση ελαιολάδου. Εφαρμόστε στην κοιλιά και κάντε μασάζ με απαλές, δεξιόστροφες κινήσεις.

Τα αιθέρια έλαια είναι η ζωή, η καρδιά και η «ψυχή» του φυτού, η ζωική του δύναμη, η «βιοενέργειά του». Η εσωτερική λήψη των αιθέριων ελαίων έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτατη απορρόφησή τους από τον οργανισμό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην άμεση ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως εκ τούτου και στην ολιστική προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Βετιβέρια (Vetiveria) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body vetiveria zizanoides
€ 9,90
Μαύρη Ερυθρελάτη Bio 10ml Terpenic Labs picea mariana
€ 12,90
Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom
€ 39,90
Μαντζουράνα (Marjoram) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body origanum majorana
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή