Μανταρίνι Πράσινο Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7670
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Terpenic Labs
Ονομασία Citrus nobilis
Προέλευση Brazil
Barcode 8436553165736
Το Μανταρίνι (Mandarin), επιστημονική ονομασία Citrus Nobilis είναι ο καρπός της μανταρινιάς (επιστημονικά: Citrus reticulata, Κιτρέα η δικτυωτή), ενός μικρού εσπεριδοειδούς, αειθαλούς δένδρου της οικογένειας Rutaceae με καταγωγή από την Ασία, το οποίο φτάνει σε ύψος περίπου 3-7,5 μέτρα. Στην Κίνα το μανταρίνι θεωρείται παραδοσιακό σύμβολο αφθονίας κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς και συχνά προσφέρεται ως δώρο για καλή τύχη.

Τo αιθέριο έλαιο του Μανταρινιού προέρχεται από ψυχρή έκθλιψη της φλούδας του καρπού. Το χρώμα του δεν είναι πάντα ίδιο, κυμαίνεται από κιτρινο-πορτοκαλί έως πράσινο, ανάλογα τον βαθμό ωριμότητάς της φλούδας, χωρίς όμως να διαφοροποιείται στις ιδιότητές του. Το αιθέριο έλαιο Citrus reticulata Blanco έχει απαλό πράσινο χρώμα και δροσερό, οξύ, φρέσκο άρωμα. Οι σημαντικότερες αρωματικές ενώσεις του είναι το λιμονένιο και το γάμμα τερπινένιο, ουσίες με χαλαρωτικές, ηρεμιστικές, αντι-σπασμωδικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο Mandarina Verde της εταιρίας terpeniclabs ξεχωρίζει για τις ποικίλες θεραπευτικές του δράσεις. Συστήνεται ως εξαιρετικό αντισηπτικό, χαλαρωτικό, τονωτικό του πεπτικού, ηρεμιστικό και καταπραϋντικό του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την χρόνια αυπνία, ενώ λειτουργεί και ως σύμμαχος ενάντια στο καθημερινό στρες, τη θλίψη και την υπερένταση. Επιπλέον, η αντισπασμωδική του δράση το καθιστά κατάλληλο για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών, του λόξυγκα και της αεροφαγίας. Σε ό,τι αφορά την περιποίηση του δέρματος, το έλαιο του πράσινου μανταρινιού φαίνεται ότι έχει σημαντική αντιγηραντική, αναζωογονητική και τονωτική δράση, ενώ έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο και στην καταπολέμηση της λιπαρότητας στην επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Tip! Προσθέστε 4 σταγόνες πράσινο μανταρίνι σε μια δόση σαπουνιού/σαμπουάν ουδέτερης βάσης και περιποιηθείτε το δέρμα και τα μαλλιά σας.
Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Περγαμόντο, Θυμίαμα, Μαντζουράνα, Λεβάντα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαχύτες ελαίων, ως αρωματικό τροφίμων ή ως αποσμητικό χώρου.

Προέλευση: Βραζιλία
Προσοχή! Μην το χρησιμοποιείτε τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και σε παιδιά κάτω των 36 μηνών. Όπως όλα τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία (εξωτερική χρήση). Μην εκτείθεστε στον ήλιο αμέσως μετά την εφαρμογή.

Δείτε επίσης

Ευκάλυπτος Βιολογικός (Eucalyptus) 10ml Ancient Wisdom Cupressus sempervirens
€ 4,90
Μανταρίνι (Mandarin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Citrus nobilis
€ 4,90
Σανγκουίνι Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs citrus sinensis sanguinelli
€ 11,90
Μανταρίνι Κόκκινο (Tangerine) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus reticulata
€ 4,90
Θυμάρι Καρβακρόλη Bio Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs thymus capitatus
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή