Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom

€ 39,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7972
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Εταιρεία Ancient Wisdom
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 5056368309113
Προέλευση Peru
Το αιθέριο έλαιο Palo Santo ("Ιερό ραβδί") της εταιρίας Ancient Wisdom προέρχεται από το άγριο δέντρο Bursera graveolens, με την μέθοδο της απόσταξης με ξηρό ατμό ολόκληρου του φυτού. Είναι ιθαγενές από τη χερσόνησο Γιουκατάν μέχρι το Περού και τη Βενεζουέλα.

Το δέντρο ανήκει στην ίδια οικογένεια (Burseraceae) με το λιβάνι και το μύρο και χρησιμοποιείται ευρέως σε τελετουργίες καθαρισμού και εξαγνισμού, αλλά και ως φάρμακο από τη λαϊκή ιατρική για τον πόνο στο στομάχι και τους ρευματισμούς.
Το άρωμά του είναι δυνατό, ζεστό και αναζωογονητικό με γλυκές νότες εσπεριδοειδών, πεύκου και μέντας χαρίζοντας μοναδική αίσθηση ευεξίας και ισορροπίας.

Θεωρείται ισχυρό μυκητοκτόνο, αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες έλαιο και χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος και την καταπολέμηση του φυσικού πόνου και της φλεγμονής. Επιπλέον, καταπραΰνει το νευρικό σύστημα, ενώ ενισχύει σημαντικά και το ανοσοποιητικό, συμβάλλοντας στην ταχύτερη ανάκτηση των δυνάμεων μετά από μία ασθένεια. Στην αρωματοθεραπεία ανακουφίζει από τη νευρική ένταση, δρα κατά του συναισθηματικού πόνου, του άγχους, της θλίψης και των πονοκεφάλων, ενώ έχει και ισχυρές ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.

Αναμειγνύεται συνήθως με κάποιο λάδι βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο, σταφυλέλαιο, έλαιο jojoba ή αβοκάντο. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.

Χώρα προέλευσης: Περού

Δείτε επίσης

Θυμάρι Λευκό 10ml Terpenic Labs thynus mastichina
€ 9,90
Καμφορά Ξύλο (Ho Wood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cinnamomum camphora glavescens
€ 4,40
Ροζαλίνα (Rosalina) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body melaleuca ericifolia
€ 59,90   € 24,90
Κίστος Bio 5ml Πόσιμος Terpenic Labs cistus ladaniferus
€ 21,90
Πορτοκάλι (Orange) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body citrus cinensis
€ 4,00   € 3,00
Επιστροφή στην κορυφή