Ρίγανη 12ml Αmygdalea

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8571
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 12 ml
Εταιρεία Αμυγδαλέα
Προέλευση Hellas
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία Oreganum Officinale
Η Ρίγανη είναι η κοινή ονομασία του φυτού Oreganum Onites. Το αιθέριο έλαιο της Ρίγανης προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων του συγκεκριμένου φυτού το οποίο είναι διαφορετικό από την κοινή ρίγανη. Έχει έντονο χαρακτηριστικό άρωμα και συχνά αποκαλείται ριγανέλαιο .

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης της εταιρείας amygdalea έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες εξαιτίας της βασικής δραστικής ουσίας που περιέχει, της καρβακόλης, αλλά και διάφορων άλλων ισχυρών συστατικών με θεραπευτικές ιδιότητες, όπως η θυμόλη (οργανική ένωση), τα τερπένια (υδρογονάνθρακες), το ροσμαρινικό οξύ και η ναρινγκίνη (φλαβονοειδές).

Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία κυρίως για την καταπολέμηση αναπνευστικών προβλημάτων όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και ο βήχας. Επιπλέον, είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση του ζαχαροδιαβήτη. 2-3 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο μέσα σε ένα ρόφημα από αψιθιά, λυγαριά, ιβίσκο ή τζίντζερ αρκούν για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευρέως γνωστή είναι και η ισχυρή αντιϊική, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιπαρασιτική δράση του. Αν το εισάγουμε μέσα σε κάποιο έλαιο βάσης (όπως ιπποφαές, άγριο τριαντάφυλλο, τζοτζόμπα, αργκάν κ.τ.λ.) βοηθάει σε προβλήματα ψωρίασης.

Το αιθέριο έλαιο Ρίγανης συνδυάζεται αρμονικά με Θυμάρι, Ευκάλυπτο, Λεβάντα, Πεύκο & Τειόδεντρο, δημιουργώντας μοναδικές αρωματικές συνέργιες.

100% αδιάλυτο αιθέριο έλαιο

Προσοχή!
-Να διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος
-Να μην χρησιμοποιείται αδιάλυτο στο δέρμα
-Κρατήστε το μακριά από παιδιά

Η εταιρία Amygdalea ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 στο Βόλο με σκοπό την παραγωγή 100% φυσικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας, χωρίς καμία πρόσμιξη ή επεξεργασία και με πρώτες ύλες αποκλειστικά ελληνικές.

Δείτε επίσης

Γαλβανο (Galbanum) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body ferula galbaniflua
€ 19,90
Κυπαρίσσι Άγριο (Άρκευθος-Juniperberry) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Juniperus communis
€ 8,90   € 5,90
Ρόδο 2ml Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 39,90
Ελίχρυσος (Everlasting) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body helichrysum angustifolia
€ 79,00
Επιστροφή στην κορυφή