Κανέλα Φύλλο Πόσιμο 10 ml Terpenic Labs

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5090
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Spain
Ονομασία cinnamomum zeylanicum
Barcode 8436553174196
Εταιρεία Terpenic Labs
Η Κανέλα, επιστημονική ονομασία Cinnamomum zeylanicum ή verum, είναι αειθαλές δέντρο της οικογένειας Lauraceae, το οποίο αναπτύσσεται συνήθως στα τροπικά δάση της Σρι Λάνκα και της Ινδίας, μέχρι τα 500 μέτρα υψόμετρο. Πρώτη παραγωγός χώρα στον κόσμο, η Σρι Λάνκα, παράγει το 80-90% της παγκόσμιας παραγωγής. Σε εμπορική κλίμακα όμως, το φυτό καλλιεργείται και στις Σεϋχέλλες, τη Μαδαγασκάρη, τις Αντίλλες, την Ιάβα και την Αίγυπτο. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας αναφέρονται για πρώτη φορά από τον βοτανολόγο του αυτοκράτορα Shen-Nung, το 2.700 π.Χ. Τη μεγάλη της αξία αποδεικνύουν γραπτές μαρτυρίες από τον 1ο μ.Χ. αιώνα, οι οποίες αναφέρουν ότι 350 γραμμάρια του συγκεκριμένου μπαχαρικού άξιζαν όσο 5 κιλά ασήμι.

Το αιθέριο έλαιο cinnamon leaves εξάγεται από την απόσταξη των φύλλων του φυτού και έχει πικάντικο, ζεστό και γλυκό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι φαινόλες: ευγενόλη 70-87%, κινναμική αλδεΰδη 2-7%, αιθυλ-ευγενύλ 5-8%, ουσίες με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο cinnamon leaves της εταιρίας terpiniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες. Καταπολεμά αποτελεσματικά τις εντερικές λοιμώξεις (διάρροια, δυσεντερία, λοιμώδη εντεροκολίτιδα, μετεωρισμό, γαστρικό πόνο, εντερικούς σπασμούς δυσπεψία), τις λοιμώξεις του βλεννογόνου του στόματος (στοματίτιδα), καθώς και τις λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων και των ουροφόρων οδών (κυστίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, κολπίτιδα). Χώρα προέλευσης: Μαδαγασκάρη.

Το αιθέριο έλαιο αναμειγνύεται cinnamon leaves πολύ καλά με Λιβάνι, Γαρίφαλο, Τζίντζερ, Μοσχοκάρυδο, Μυρτιά. Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας ή σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Δερμοκαυστικό! Για εξωτερική χρήση να χρησιμοποιείται πάντοτε αραιωμένο και για σύντομες χρονικές περιόδους.
Στοματίτιδα
Αναμείξτε 1 σταγόνα cinnamon leaves + 2 σταγόνες Tea Tree + 1 σταγόνα Μέντα + 1 σταγόνα ΘυμάριThymol. Γαλακτωματοποιήστε σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το μείγμα ως στοματικό διάλυμα.

Τα αιθέρια έλαια είναι η ζωή, η καρδιά και η «ψυχή» του φυτού, η ζωική του δύναμη, η «βιοενέργειά του». Η εσωτερική λήψη των αιθέριων ελαίων έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτατη απορρόφησή τους από τον οργανισμό, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην άμεση ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και ως εκ τούτου και στην ολιστική προαγωγή της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Σιτρονέλα (Citronella) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body cymbopogon nardus
€ 4,40   € 3,00
Μπούχου (Buchu) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body agathosma betulina
€ 39,90   € 19,90
Σκόρδο (Garlic) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Allium sativum
€ 6,90
Σημύδα Γλυκιά (Birch Sweet) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Betula lenda
€ 4,90
Θυμάρι Θουγιανόλη Πόσιμο 5ml Terpenic Labs Thymus Vulgaris
€ 24,90
Επιστροφή στην κορυφή