Ευκάλυπτος Bio Πόσιμος 10ml Terpenic Labs

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 7372
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Εταιρεία Terpenic Labs
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία eucalipto globulus
Barcode 8436553160366
Ο Ευκάλυπτος ο σφαιρικός, επιστημονική ονομασία (Eucalyptus globulus) είναι ένα αειθαλές δέντρο με καταγωγή από την Αυστραλία και την Τασμανία, με ύψος που φτάνει τα 15 -25 μέτρα. Πλέον απαντάται σε πολλές χώρες του κόσμου, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, στην προσπάθεια καταπολέμησης της ελονοσίας, εισήχθη σχεδόν παντού προκειμένου να στεγνώσει τις βαλτώδεις περιοχές. Στη λαϊκή ιατρική είναι γνωστός για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή χαρτιού.

Τo αιθέριο έλαιο Eucalyptus globulus λαμβάνεται από την απόσταξη των φύλλων του φυτού και έχει ένα φρέσκο, βοτανικό άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: 1,8-κινεόλη (ευκαλυπτόλη), ϋ-λιμονένιο, πινένιο, παρα-κύμινο, α-τερπινεόλη, γ-τερπινένιο, οξεικό τερπινύλιο, τερπινένιο-4-όλη, ουσίες με ισχυρή θεραπευτική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Eucalyptus globulus της εταιρίας Terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντικές αποχρεμπτικές, βλεννολυτικές, αποσυμφορητικές της αναπνευστικής οδού, αναλγητικές, αντιικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες.

Στις βρογχίτιδες (οξείες και χρόνιες) και στις προσβολές άσθματος, το ευκαλυπτέλαιο σταματά την υπερβολική έκκριση των βρόγχων και καταπραΰνει το βήχα κάνοντας ρευστά τα φλέματα, ενώ φαίνεται ότι καταπολεμά αποτελεσματικά τη γρίπη και τον πυρετό. Επίσης, είναι ιδανικό και για τη θεραπεία της ιγμορίτιδας, της ρινικής απόφραξης, της καταρροής και της ρινοφαρυγγίτιδας. Σημαντικές είναι και οι αντισηπτικές του ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν δραστικό για τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος (π.χ. κυστίτιδες), για τις στοματικές παθήσεις (ουλίτιδας, τερηδόνα), αλλά και για τον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος, την αντιμετώπιση της ακμής, της ψωρίασης, του εκζέματος, του κνησμού και των ελαφρών εγκαυμάτων. Τέλος, συμβάλλει στην καταπολέμηση των πόνων στους μυς και τις αρθρώσεις, ενώ συστήνεται και σε περιπτώσεις ρευματισμών και αρθριτικών.

Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό για τον καθαρισμό και εξυγίανση της ατμόσφαιρας , ιδίως μετά την εμφάνιση ασθενειών, ως ισχυρό εντομοαπωθητικό, αλλά και ως τονωτικό της νοητικής λειτουργίας καθώς διευκολύνει τη συγκέντρωση, οξύνει τη μνήμη και απαλοίφει τη συναισθηματική ένταση.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη διάρκεια του θηλασμού.
Δεν συνιστάται η χρήση του σε παιδιά κάτω των 6 ετών. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιπτώσεις άσθματος και υπέρτασης. Χρήση μόνο σε συννενόηση με τον γιατρό σας.

Δείτε επίσης

Φασκόμηλο 12ml Αmygdalea salvia officinalis
€ 11,90
Θυμάρι Βορνεόλη 10ml by Terpenic Labs thymus satureioides
€ 13,90
Θυμάρι Θυμόλη Bio Πόσιμο 5ml by Terpenic Labs thymus zygis
€ 11,90
Μελισσόχορτο 10ml Life Secrets melissa officinalis
€ 48,90
Ιεροβότανο (Clary Sage) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Salvia sclarea
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή