Σανγκουίνι Bio Πόσιμο 10ml Terpenic Labs

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7668
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Εταιρεία Terpenic Labs
Προέλευση Italy
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία citrus sinensis sanguinelli
Barcode 8436553165255
Το Σανγκουίνι, επιστημονική ονομασία Citrus sinensis sanguinelli αποτελεί μία ξεχωριστή ποικιλία πορτοκαλιού, με βαθύ κόκκινο χρώμα, σχεδόν στο χρώμα του αίματος και υπέροχη γεύση. Είναι γνωστό και ως “πορτοκάλι της Σικελίας”, καθώς στην περιοχή αυτή παράγεται το 50-60% της παγκόσμιας παραγωγής. Η σκουρόχρωμη σάρκα του οφείλεται στην αυξημένη περιεκτικότητά του σε ανθοκυανίνες, χρωστικές ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και λιποδιαλυτική δράση, ενώ η σύνθεσή του είναι πλούσια και σε βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτενοειδή – φλαβονοειδή και μέταλλα(ασβέστιο, φώσφορο).

Το αιθέριο έλαιο Σανγκουίνι (Citrus sinensis sanguinelli) εξάγεται από την απόσταξη του φλοιού του φρούτου και έχει ένα γλυκό, φρουτώδες, φρέσκο άρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: τα Σεσκιτερπένια : D- Limoneno (Λιμονένιο) σε πολύ μεγάλο ποσοστό, μία ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική ουσία, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τη δράση των επικίνδυνων για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών.

To αιθέριο έλαιο Σανγκουίνι (Citrus sinensis sanguinelli) της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με σημαντική αντισπασμωδική, καταπραϋντική, ηρεμιστική, τονωτική του πεπτικού συστήματος και αποτοξινωτική δράση. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία των εντέρων και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, ενώ θεωρείται ισχυρό τονωτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος(ΚΝΣ), αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά προβλήματα που σχετίζονται με νευρικές εντάσεις, αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη.

Συνδυάζεται υπέροχα με: Γεράνι, Λεβάντα Σεβίλλης, Φασκόμηλο, Μοσχοκάρυδο.
Προφυλάξεις: Να μη χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας. Όπως όλα τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία (εξωτερική χρήση). Μην εκτείθεστε στον ήλιο αμέσως μετά την εφαρμογή.

Tip: Αν το αναμείξετε με αμυγδαλέλαιο σε αναλογία 50 σταγόνες έλαιο σανγκουίνι προς 200ml αμυγδαλέλαιο θα φτιάξετε ένα υπέροχο ενυδατικό λάδι σώματος για την περιποίηση της επιδερμίδας σας μετά το μπάνιο.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαχύτες ελαίων, ως αρωματικό τροφίμων ή ως αποσμητικό χώρου. Το αιθέριο έλαιο των φλοιών της πορτοκαλιάς είναι επίσης ένα ισχυρό εντομοαπωθητικό.
Προέλευση: Ιταλία, Βραζιλία
Συσκευασία: 10ml.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Βουλγαρίας (Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 7,90
Λυγαριά 5ml agnus castus
€ 18,90   € 12,90
Κυπαρίσσι (Cypress) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cupressus sempervirens
€ 15,60
Πλουμέρια (Frangipani) Absolute Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body plumeria alba
€ 89,90
Επιστροφή στην κορυφή