Ελίχρυσος Ανθόνερο 150ml IkariaNature

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6565
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 150 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Ikaria Nature
Ονομασία helichrysum angustifolia
Στο νησί της Ικαρίας, ο Ελιχρυσος, ή Αθάνατος, επιστημονική ονομασία helichrysum italicum υπάρχει σε αφθονία στην άγρια φύση. Η θέα μιας πλαγιάς γεμάτης με το ευεργετικό βότανο είναι σίγουρα βάλσαμο για τα μάτια, η δυσκολία όμως της παραγωγής του ελαίου, κυρίως λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής απόδοσής του, οδήγησε τους ανθρώπους της ikarianature να προχωρήσουν στην καλλιέργεια του φυτού σε "άγριες συνθήκες", παρέχοντας μόνο επιπλέον νερό στα νεαρά φυτά και διατηρώντας τα καθαρά από ζιζάνια.

Μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του εγχειρήματος, τα φυτά ανθολογούνται από την άγρια φύση σε μικρές ποσότητες και με ιδιαίτερη προσοχή από τα τέλη Μαΐου έως και τα μέσα Ιουνίου. Λουλούδια μαζί με ένα μικρό κομμάτι των μίσχων συλλέγονται και στέλνονται άμεσα στο αποστακτήριο, καθώς η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προκειμένου να ληφθούν όλες οι πολύτιμες ουσίες του φυτού.

Το ανθόνερο ελίχρυσου της ikarianature είναι ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν με σημαντική θεραπευτική δράση για πολλά δερματικά προβλήματα. Αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό, ηρεμεί τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς, ενώ λόγω της στυπτικής του δράσης τονώνει και συσφίγγει τους ιστούς και συμβάλλει στη μείωση των ουλών στις ακνεϊκές επιδερμίδες. Οι επουλωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην αναδόμηση των ιστών, ενώ σημαντικές είναι τόσο η εξαιρετικά τονωτική του δράση για την ανακούφιση από την ψωρίαση και το έκζεμα, όσο και η αίσθηση δροσιάς που αφήνει στο δέρμα μετά τον καθαρισμό ή την αποτρίχωση.

Επιπλέον, πιστεύεται ότι βοηθά στην ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του δέρματος, στην ελάττωση της διαστολής των αγγείων και στη μείωση των ερεθισμών, αλλά και στην άμεση ανακούφιση προβλημάτων των φλεβών, όπως οι αιμορροΐδες ή η αίσθηση βάρους στα πόδια. Τέλος, θεωρείται ιδανικό για την περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας, καθώς φαίνεται ότι συμβάλλει στην επιδιόρθωση των ατελειών του δέρματος και στην καταπολέμηση της γήρανσης.

Η ikarianature είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την περιοχή Ράχες της Ικαρίας, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας και μεγάλης θεραπευτικής αξίας αιθέρια έλαια και ανθόνερα από ευεργετικά αυτοφυή φυτά του νησιού.

Τρέφοντας απέραντο σεβασμό προς τη φύση και μεγάλη πίστη στη δύναμη των φυσικών προϊόντων, η εταιρία χρησιμοποιεί τις πλέον φυσικές μεθόδους παραγωγής και υποστηρίζει ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να ανανεώσει και να πολλαπλασιάσει τους πόρους του χωρίς παρέμβαση.

Τα φυτά συλλέγονται με μεγάλη προσοχή με το χέρι από περιοχές όπου το βότανο είναι καλά εδραιωμένο και δεν απειλείται, σε μέγιστο ποσοστό 50% και μεταφέρονται άμεσα στο αποστακτήριο, όπου με τη σύγχρονη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε επίσης

Μελισσόχορτο Ανθόνερο 150ml Κίτσος melissa officinalis
€ 6,90
Τζίνσενγκ Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body panax ginseng
€ 3,90
Λευκό Τσάι Βιολογικό Ανθόνερο 100ml Nature & Body Camellia sinensis
€ 3,90
Άγρια Ρίγανη Ανθόνερο 150ml IkariaNature origanum onites
€ 8,90
Λεβάντα Ανθόνερο Οργανικό 100ml Aetheleon Lavandula angustifolia
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή