Κρίταμος Ανθόνερο 150ml IkariaNature

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6616
Είδος Ανθόνερα
Βάρος 150 ml
Προέλευση Hellas
Ονομασία crithmum maritimum
Εταιρεία Ikaria Nature
Το Κρίταμο (επιστημονική ονομασία Crithmum maritimum) ή όπως αποκαλείται αλλιώς, Rock Samphire αλλά και Sea Fennel, αναπτύσσεται στο επίπεδο της θάλασσας, ακριβώς στο ύψος της ακτογραμμής. Η άνθησή του πραγματοποιείται στα τέλη Αυγούστου και, καθώς είναι το τελευταίο βότανο που αποστάζεται, η συλλογή του σηματοδοτεί για τους ανθρώπους της ikarianature το τέλος της σκληρής δουλειάς όλης της περιόδου. Το φυτό είναι γεμάτο χυμούς, η αίσθησή του είναι απαλή και ταυτόχρονα κρουστή και είναι το μόνο που συλλέγεται με γυμνά χέρια, καθώς τα ευωδιαστά του άνθη χρειάζονται μόνο μια απαλή συστροφή στο στέλεχος για να ξεκολλήσουν.

Φυτό ιθαγενές σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου, το Κρίταμο χρησιμοποιήθηκε αρχικά μόνο στη γαστρονομία. Τα τελευταία όμως χρόνια άρχισε να αναδεικνύεται η χρησιμότητά του στην φαρμακευτική, ως ορεκτικό, διουρητικό, αντιμικροβιακό, καθαριστικό του αίματος και ευεργετικό για το συκώτι, αλλά και στην κοσμητολογία,
ως ισχυρός αντιοξειδωτικός, και αντιρυτιδικός παράγοντας

Το ανθόνερο Rock Samphire της ikarianature είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με ποικίλη δράση. Ενισχύει τη διέγερση του μηχανισμού επούλωσης του δέρματος, συμβάλλει στη ρύθμιση της παραγωγής κερατίνης βελτιώνοντας τον τόνο και προσφέροντας λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ βοηθά και στην ανάσχεση των σημαδιών γήρανσης, αναζωογονώντας συνολικά το δέρμα. Επιπλέον, μπορεί μα χρησιμοποιηθεί για την αποσυμφόρηση και σύσφιξη των ιστών, την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, την καύση του λίπους και την καταπολέμηση της υδρολιπιδικής κατακράτησης, συμβάλλοντας σημαντικά στο αδυνάτισμα.

Η ikarianature είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα την περιοχή Ράχες της Ικαρίας, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας και μεγάλης θεραπευτικής αξίας αιθέρια έλαια και ανθόνερα από ευεργετικά αυτοφυή φυτά του νησιού.

Τρέφοντας απέραντο σεβασμό προς τη φύση και μεγάλη πίστη στη δύναμη των φυσικών προϊόντων, η εταιρία χρησιμοποιεί τις πλέον φυσικές μεθόδους παραγωγής και υποστηρίζει ένα φυσικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να ανανεώσει και να πολλαπλασιάσει τους πόρους του χωρίς παρέμβαση.

Τα φυτά συλλέγονται με μεγάλη προσοχή με το χέρι από περιοχές όπου το βότανο είναι καλά εδραιωμένο και δεν απειλείται, σε μέγιστο ποσοστό 50% και μεταφέρονται άμεσα στο αποστακτήριο, όπου με τη σύγχρονη μέθοδο της ατμοαπόσταξης, εξασφαλίζεται η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Δείτε επίσης

Ροδόνερο Αναρράχης 200ml Dioscurides
€ 6,90
Ροδόνερο 1lt Βοῒου Κοζάνης rosa damascena
€ 24,90
Ροδόνερο Τζουμέρκων 150 ml Κίτσος
€ 7,90
Δάφνη Ανθόνερο 150ml Κίτσος pimenta racemosa
€ 4,90
Ελίχρυσος Ανθόνερο 200ml Βοῒου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 7,90
Επιστροφή στην κορυφή