Κισσός σε ελαιόλαδο 75ml Κίτσος

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4624
Είδος Έλαια Βάσης
Βάρος 75 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Κίτσος
Το έλαιο Κισσού της εταιρίας ΚΙΤΣΟΣ είναι ένα εξαιρετικό προϊόν υψηλής ποιότητας, απόλυτα αγνό και βιολογικό. Το προϊόν έχει υποστεί εκχύλιση στο αποστακτήριο της εταιρίας, στην Πλατανούσα Ιωαννίνων, σε μια πανέμορφη περιοχή στους πρόποδες των Τζουμέρκων, από φύλλα αυτοφυούς κισσού της περιοχής και ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας.

Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε αντιοξειδοτικά, βιταμίνες Ε, Κ, κάλλιο, νάτριο, σίδηρο, έχει σπουδαίες ενυδατικές, αντιγηραντικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Ο κισσός, λόγω των πολλών ενεργών συστατικών που περιέχει (σαπωνίνες, στερόλες, πολυαλκάνες, φλαβονόλες, γλυκοζίτες, τανίνες και καροτίνη), παρουσιάζει σημαντικές αντιβακτηριδιακές, αγγειοσυσταλτικές και αντιοιδηματικές ιδιότητές και καθίσταται ένας πραγματικά ακούραστος σύμμαχος στη μάχη μας ενάντια στην αντιαισθητική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Το έλαιο κισσού συσφίγγει και τεντώνει την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της υγεία και νεανική όψη. Απλώστε το έλαιο στο σώμα σας και κάντε ελαφρύ μασάζ. Επιμείνετε, ιδιαίτερα στις περιοχές που παρουσιάζουν μεγαλύτερο πρόβλημα τοπικού πάχους και κυτταρίτιδας. Κατάλληλο επίσης, για απάλυνση των ερεθισμών του δέρματος και για την καταπολέμηση των φλεγμονών. Το προϊόν πωλείται σε συσκευασία των 75ml.

Ο Κισσός, η λατινική ονομασία του οποίου είναι Hedera helix L. (Χέδερα η έλιξ), είναι αειθαλές, ξυλώδες, πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 20μ. Οι πλαγιοφυείς ρίζες του, σε σχήμα γάντζου, τού επιτρέπουν να προσκολλάται σε οποιοδήποτε υπόστρωμα, στο έδαφος, σε τοίχους και σε δέντρα. Τα φύλλα του είναι δερματώδη, γυαλιστερά με 3-5 λοβούς. Έχουν σκούρο πράσινο χρώμα στην πάνω επιφάνεια και ωχρό πράσινο στην κάτω, ενώ ο βλαστός του είναι χνουδωτός. Τα άνθη του είναι πρασινοκίτρινα και μικρά και βγαίνουν το φθινόπωρο. Στη συνέχεια εμφανίζονται οι μικροί, μαύροι, στρογγυλοί καρποί του, οι οποίοι ωριμάζουν τον χειμώνα. Ο Κισσός μπορεί να ζήσει έως έναν αιώνα και υπολογίζεται ότι υπάρχει στη γη για περισσότερα από 60 εκατομμύρια χρόνια. Ανθίζει Σεπτέμβριο και Οκτώβριο Στη χώρα μας τον συναντούμε με τις ονομασίες Κισσός, Μπρουνοβαλιά, Μπρουσκέλι, Κίσνερας, Κλείδωνας.

Ο Κισσός ήταν γνωστός στην Ελλάδα από την εποχή του Ομήρου. Όπως αναφέρεται στη μυθολογία, την εποχή εκείνη ονομαζόταν «Διονύσιον» και ήταν αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο. Οι αρχαίοι Έλληνες στεφάνωναν με κισσό τα αγάλματα του Διονύσου, τους ποιητές και τους πότες, επειδή τον θεωρούσαν σύμβολο της αθανασίας και αντίδοτο για τον πονοκέφαλο από τη μέθη. Τα άνθη του τα χρησιμοποιούσαν στους γάμους, ως σύμβολο πίστης. Με την επικράτηση όμως, του Χριστιανισμού, το έθιμο αυτό καταργήθηκε από την εκκλησία. Ο κισσός συμβόλιζε επίσης, τη νίκη των πολεμιστών στο πεδίο της μάχης. Εκτεταμένες αναφορές στον κισσό κάνει ο Θεόφραστος στο έργο “Περί Φυτών Ιστορίαι”, καθώς επίσης και ο Διοσκουρίδης, που τον θεωρεί πανάκεια για μια σειρά από ασθένειες. Στην Αρχαία Αίγυπτο, ο κισσός ήταν αφιερωμένος στο θεό Όσιρι.

Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούνται το στέλεχος, ο κορμός, τα νεαρά φύλλα και η γόμα που τρέχει από τον κορμό Στην παραδοσιακή ιατρική, το ξύλο του κισσού ήταν γνωστό φάρμακο για το βήχα και τον κοκίτη. Παλιότερα χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τους καρπούς για την ελονοσία, καθώς και ως αντισυλληπτικό και αντιπηκτικό. Οι λαϊκοί θεραπευτές θεωρούσαν ότι ήταν αποτελεσματικό για την θεραπεία των εντέρων, των εγκαυμάτων, της χρόνιας ρινίτιδας, των μικρών ελκών και των δερματικών παθήσεων. Στα χωριά χρησιμοποιούσαν τα φύλλα του Κισσού ως γάζα για τις πληγές. Το αφέψημα των φύλλων το χρησιμοποιούσαν για λούσιμο των μαλλιών, καθώς και για το ξέπλυμα των μαύρων γιλέκων των ανδρών και των μαύρων γυναικείων φορεμάτων. Τα φύλλα τα χρησιμοποιούσαν ως κατάπλασμα σε εγκαύματα.
Τη σημερινή εποχή, μία από τις σημαντικότερες ίσως, δράσεις του κισσού αφορά στο χώρο της κοσμετολογίας και πραγματοποιείται μέσω του ελαίου του φυτού.

Το λάδι κισσού είναι το αποτελεσματικότερο λάδι για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, καθώς έχει την ιδιότητα να διαλύει τις υδρολιπώδεις περιοχές του σώματος και να μειώνει την κατακράτηση υγρών βοηθώντας, επιπλέον, στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό. Γι’ αυτό και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα συστατικά για την παρασκευή προϊόντων αδυνατίσματος. Τέλος, χρησιμοποιείται και ενάντια στα εγκαύματα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τους ρευματικούς πόνους, αλλά και για την πρόληψη των ευρυαγγείων.

Δείτε επίσης

Κερασέλαιο (Cherry Kernel) Λάδι 100ml Nature & Body prunus avium
€ 6,90   € 4,90
Νυχτολούλουδο (Evening Primrose) Λάδι 100ml Nature & Body oenothera biennis
€ 9,90
Γλυκερίνη Φυτική 100ml Nature & Body
€ 4,20
Αμυγδαλέλαιο (Sweet Almond) Λάδι 100ml Nature & Body prunus dulcis
€ 2,40
Βατόμουρο (Blackberry Seed) Λάδι 100ml Nature & Body rubus fruticosus
€ 24,90   € 19,90
Επιστροφή στην κορυφή