Φραγκόσυκο Λάδι 10ml Sant Organics

€ 24,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8704
Είδος Έλαια Βάσης
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Sant Organics
Βάρος 10 ml
Barcode 0727785104142
Το Φραγκόσυκο, επιστημονική ονομασία Opuntia ficus-indica, αποτελεί τον βρώσιμο καρπό του ομώνυμου πολυετούς, πολύκλαδου, κακτοειδούς φυτού της οικογένειας Cactaceae με καταγωγή όπως πιθανολογείται από το Μεξικό.

Η Φραγκοσυκιά έχει εντυπωσιακή ομορφιά και το ύψος της μπορεί να φτάσει τα 3-5μ. Δεν έχει κορμό και αποτελείται από σαρκώδη επίπεδα τμήματα (φύλλα) με μορφή ελλειπτικού δίσκου, τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους. Περιμετρικά των βλαστών εμφανίζονται οι καρποί του φυτού που ανάλογα την ποικιλία έχουν λευκή, έντονα κίτρινη-πορτοκαλί ή κοκκινωπή σάρκα. Στο εσωτερικό τους διαθέτουν άπειρα μικρά κουκούτσια, που δεν αφαιρούνται, αλλά τρώγονται μαζί με το υπόλοιπο μέρος του γλυκού και ιδιαίτερης διατροφικής αξίας αυτού φρούτου.

Το έλαιο Φραγκόσυκου λαμβάνεται με πίεση εν ψυχρώ από τους σπόρους του καρπού και έχει βαθύ, χρυσό χρώμα, πυκνή σύνθεση και μια φρέσκια, φυσική μυρωδιά. Θεωρείται ένα από τα ακριβότερα έλαια στον κόσμο καθώς για την παραγωγή ενός και μόνο λίτρου ελαίου, απαιτούνται έως 15 κιλά σπόρων (περίπου 700 κιλά φρούτων).

Το έλαιο από σπόρους Φραγκόσυκου της Sant Organics αποτελεί αυτοφυή και άνυδρη παραγωγή από το ομώνυμο, πιστοποιημένο βιολογικό αγρόκτημα, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στον ηφαιστειογενές αρχαίο αμπελώνα της Οίας στην Σαντορίνη. Η συγκομιδή των φραγκόσυκων γίνεται στο αγρόκτημά και η αποξήρανση των σπόρων στο υπόσκαφο με σκοπό τη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους. Η ψυχρή έκθλιψη πραγματοποιείται χειροκίνητα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαίου. Είναι το πρώτο λάδι από σπόρους φραγκόσυκου βιολογικής γεωργίας στην Σαντορίνη, τις Κυκλάδες και σε όλη την Ελλάδα.

Λόγω της πλούσιας σύνθεσής του, το έλαιο σπόρων φραγκόσυκου αναφέρεται σε πολλά επιστημονικά άρθρα και βιβλιογραφικές αναφορές, ως "η φυσική απάντηση στο botox"- "έλαιο με πλούσια δράση κατά της γήρανσης και των ατελειών του δέρματος", ενώ συγκρινόμενο με άλλα έλαια κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας, αφού διαθέτει τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα βασικών δραστικών συστατικών από το αμέσως επόμενο.
Δεν είναι τυχαίο ότι είναι το μόνο φυτό που περιέχει και τις 24 αντιοξειδωτικές βεταλαΐνες.

Βασικό συστατικό της σύνθεσης του είναι η Bιταμίνη Κ, η οποία δρα στην υπερμελάχρωση και στους επίμονους μαύρους κύκλους, η βιταμίνη Ε, γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές της ιδιότητες, αμινοξέα που ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων, μπεταΐνες, φυτοστερόλες και πολυφαινόλες, με αποδεδειγμένη αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση, λιπαρά οξέα, κυρίως λινολεϊκό και ολεϊκό, τα οποία συμβάλλουν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και ως ένα σημείο και στην αποκατάσταση της σφριγηλότητας, ενώ περιέχει και το υψηλότερο ποσοστό (88%) ακόρεστων λιπαρών οξέων σε σχέση με άλλα έλαια, με τη βέλτιστη αναλογία λινελαϊκού προς ελαϊκό σε περίπου 3:1.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι γυναίκες των Βερβέρων το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν και να προστατεύσουν το δέρμα τους από τον καυτό αέρα της ερήμου.
Ο συνδυασμός των δραστικών συστατικών του προσφέρει σύμφωνα με μελέτες σημαντική ανακούφιση στην επιδερμίδα που υποφέρει από ροδόχρου ακμή
Συνιστάται επίσης για τη σύσφιξη του στήθους.

Εύκολα απορροφήσιμο, διεισδύει γρήγορα στην επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λιπαρά υπολείμματα.
Η συσκευασία εμπεριέχει 10ml καθαρό έλαιο σπόρων φραγκόσυκου βιολογικής γεωργίας χωρίς προσμίξεις άλλων ελαίων και παραγωγής με την μέθοδο ψυχρής έκθλιψης, καθώς και γυάλινο δοσομετρικό σταγονόμετρο.
Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.
Προσοχή! Δεν αποτελεί βρώσιμο προϊόν.

ΧΡΗΣΗ: Εφαρμόστε από 1 ως 3 σταγόνες σε καθαρή επιδερμίδα ώστε το έλαιο να διεισδύσει σωστά χωρίς να αφήσει λιπαρότητα.
Για κάθε τύπο δέρματος .

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 100% Καθαρό λάδι από φραγκόσυκο ψυχρής έκθλιψης.

Δείτε επίσης

Τεϊόδεντρο Λάδι με βιταμίνη Ε100ml Macrovita
€ 17,90
Αβοκάντο (Avocado) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body persia gratissima
€ 8,90
Μήλο (Apple) Λάδι 100ml Nature & Body calocarpum mammosum
€ 29,90
Μπάομπαπ (Baobab) Λάδι 30ml Nature & Body adansonia digitata
€ 7,90
Σησαμέλαιο (Sesame) Λάδι 100ml Nature & Body sesamum indicum
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή