Καστορέλαιο (Castor Oil) Βιολογικό Λάδι 100ml Nature & Body

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2233
Είδος Έλαια Βάσης
Υλικό 100% Καθαρό Έλαιο Βάσης
Βάρος 100 ml
Ονομασία ricinus communis
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431901685
Προέλευση United Kingdom
Το Καστορέλαιο (Castor Oil) προέρχεται από την επεξεργασία τους καρπούς (Castor Beans) του φυτού Ricinus Communis. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται, ως "φαρμακευτικό" έλαιο, από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου.

To Καστορέλαιο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε Omega-9 λιπαρά οξέα που καλούνται Ricinoleic Acids (περιεκτικότητα 85-95%). Τα οξέα αυτά παρουσιάζουν αξιοσημείωτες αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, το Καστορέλαιο έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές για την αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών παθήσεων όπως λ.χ. είναι η ακμή. Παράλληλα, το Καστορέλαιο είναι ένα πρώτης τάξης προϊόν ενυδάτωσης, καθώς έχει την ιδιότητα να "παγιδεύει" την υγρασία της επιδερμίδας - εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανση της.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές, το Καστορέλαιο λέγεται πως συμβάλει στην αύξηση της τριχοφυίας. Η χρήση του, για αυτό το σκοπό, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη καθώς λόγω της πολύ "παχύρευστης" μορφής του δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη περιποίηση των φρυδιών και των βλεφαρίδων - όλο και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό τα τελευταία χρόνια.

Το Καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά καλλυντικά προϊόντα όπως σαπούνια, lotion, lip balms, ενυδατικές κρέμες και προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα έλαια των παραγωγών σαπουνιών, καθώς πέρα από τις ενυδατικές του ιδιότητες δημιουργεί και υπέροχο αφρό (συνήθως χρησιμοποιείται σε αναλογία 5-10%).

Χρησιμοποιήστε το Καστορέλαιο μόνο του ή σε συνδυασμό αιθέρια έλαια. Προτιμήστε το για τη περιποίηση της ξηρής, ταλαιπωρημένης και ερεθισμένης επιδερμίδας.

Το Καστορέλαιο που προσφέρεται από τα Sensities είναι 100% καθαρό και αποτελεί προϊόν βιολογικής καλλιέργειας (Organic).

Δείτε επίσης

Σιτέλαιο (Wheatgerm) Λάδι 100ml Nature & Body triticum vulgare
€ 6,90
Αγγούρι (Cucumber) Λάδι 100ml Nature & Body cucumis sativus
€ 23,90   € 18,90
Πεπόνι (Melon Seed) Λάδι 100ml Nature & Body momordica charantia
€ 14,90
Φράουλα (Strawberry) Λάδι 100ml Nature & Body Fragaria vesca
€ 24,90
Σταφυλέλαιο (Grapeseed) Βιολογικό 100ml Nature & Body vitis vinifera
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή