Αβοκάντο Βούτυρο 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2262
Είδος Βούτυρα
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Το Βούτυρο Αβοκαντο προέρχεται από την επεξεργασία της "σάρκας" των καρπών του φυτού Persea americana, του γνωστού μας Αβοκάντο. Οι καρποί του Αβοκάντο χρησιμοποιούνται διατροφικά από την αρχαιότητα. Υπάρχουν ενδείξεις πως στη Κεντρική και Νότιο Αμερική το Αβοκάντο αποτελούσε μέρος της διατροφής του ντόπιου πληθυσμού από το 10.000 π.Χ. Το όνομα του προέρχεται από την λέξη ahuácatl (στη γλώσσα Nahuatl των Αζτέκων), η οποία μεταφράστηκε από τους Ισπανούς σε aguacate και αργότερα από τους Αγγλόφωνους σε avocado.

Το Βούτυρο Αβοκαντο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Από αναλύσεις που έχουν γίνει φαίνεται πως περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9 και βιταμίνες Α, Ε και C. Περιέχει ακόμη Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Φώσφορο, Κάλιο και Ψευδάργυρο. Τα πλούσια αυτά συστατικα του Βούτυρου Αβοκαντο αποτελούν πραγματική "τροφή" για την επιδερμίδα και της χαρίζουν λάμψη και ζωντάνια. Το Βούτυρο Αβοκαντο απορροφάται γρήγορα και εύκολα από την επιδερμίδα (όταν χρησιμοποιείται σε μικρή ποσότητα) και θεωρείται ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες και για μικτές επιδερμίδες με ξηρές περιοχές. Το Βούτυρο Αβοκαντο χρησιμοποιείται και για την περιποίηση των μαλλιών που παρουσιάζουν ξηρότητα και απώλεια λάμψης. Μία μικρή ποσότητα Βούτυρου Αβοκαντο πριν από το λούσιμο, ενυδατώνει και μαλακώνει τα μαλλιά.

Το Βούτυρο Αβοκαντο είναι "στέρεο" (μαλακό όμως) σε θερμοκρασία δωματίου. Παρόλα αυτά "λιώνει" αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Όταν χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών, το Βούτυρο Αβοκαντο αποτελεί ένα καταπληκτικό προϊόν το οποίο χαρίζει πλούσιο, ενυδατικό αφρό.

Το Βούτυρο Αβοκαντο που σας προσφέρουμε στα Sensities είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Σας παραδίδεται συσκευασμένο σε διάφανο πλαστικό σακουλάκι - είναι μαλακό στην υφή του (ακόμη και τους χειμερινούς μήνες).

Δείτε επίσης

Μάνγκο Βούτυρο 100gr
€ 5,90
Καφές Βούτυρο 100gr
€ 14,90
Αλόη Βούτυρο 100gr
€ 5,90
Καριτέ Βούτυρο 100gr
€ 3,00
Καριτέ Βούτυρο 1Kg
€ 18,00
Επιστροφή στην κορυφή