Καφές Βούτυρο 100gr

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2265
Είδος Βούτυρα
Βάρος 100 gr
Προέλευση United Kingdom
Το Βούτυρο Καφέ (Coffee Bean Butter) προέρχεται από την επεξεργασία υδρογονωμένου έλαιου σπόρων καφέ. Οι σπόροι Καφέ που χρησιμοποιούνται ανήκουν στη ποικιλία Coffea arabica, ένα είδος που κατάγεται από την Υεμένη και τα υψίπεδα της Αιθιοπίας. Οι κόκκοι καφέ χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά, για τη παρασκευή ροφήματος, από τους Άραβες της Υεμένης. Από εκεί ξεκίνησε η διάδοση του καφέ, πρώτα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και τη Τουρκία και στη συνέχεια σε ολόκληρο το κόσμο.

Το Βούτυρο Καφέ είναι πολύ πλούσιο σε φυτοστερόλες (phytosterols), οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν εύκολα στην επιδερμίδα και να συγκρατούν την υγρασία σε αυτήν. Παρουσιάζει μεγάλη απορροφητικότητα και έχει πολύ καλές ενυδατικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Το Βούτυρο Καφέ περιέχει καφεϊνη, η οποία έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος τοπικά και με το τρόπο αυτό να συμβάλει στη λιποδιάλυση. Για το λόγο αυτό, το Βούτυρο Καφε χρησιμοποιείται, από τη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών, σε προϊόντα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και σε προϊόντα που απευθύνονται σε ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Ειδικά για τη περίπτωση της κυτταρίτιδας πρόκειται για το φυτικό Βούτυρο με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

To Βούτυρο Καφε έχει ένα εκπληκτικό άρωμα φρεσκο-καβουρδισμένου καφέ. Είναι ένα μαλακό Βούτυρο με ανοιχτό καστανό χρώμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή ως συστατικό σε προϊόντα ενυδάτωσης, lotion, lip balms και σαπούνια (συνήθως σε ποσοστό 2-5%). Το Βούτυρο Καφέ είναι "στέρεο" σε θερμοκρασία δωματίου (μέχρι 25C). Παρόλα αυτά "λιώνει" αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα σκληρό, ενδέχεται να αρχίσει να υγροποιείται όταν αυξηθεί η θερμοκρασία (θα πρέπει να αποθηκεύεται στο ψυγείο). Ακόμη και αν υγροποιηθεί, το Βούτυρο Καφέ δεν χάνει τις ιδιότητες ή τα συστατικά του.

Το Βούτυρο Καφέ που σας προσφέρουμε στα Sensities είναι 100% καθαρό και δεν περιέχει χημικές ουσίες. Σας παραδίδεται συσκευασμένο σε διάφανο πλαστικό δοχείο (είναι σχετικά μαλακό ακόμη και τους χειμερινούς μήνες).

Δείτε επίσης

Καρύδα Λάδι (Βούτυρο) 1Kg
€ 24,90   € 14,90
Καρύδα Οργανική 100gr
€ 4,90
Φοινικέλαιο Οργανικό 1Kg
€ 11,40
Αλόη Βούτυρο 100gr
€ 5,90
Αβοκάντο Βούτυρο 100gr
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή