Maryam Bali Sarong by Nature & Body

€ 24,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8682
Είδος Sarong/Παρεό
Προέλευση Bali
Διαστάσεις 170 cm × 120 cm
Υλικό 100% Rayon
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 520043190457
Στο πάντα ενημερωμένο κατάστημα Sensities μπορείτε τώρα να προμηθευτείτε αυθεντικά Sarongs (παρεό) πρώτης ποιότητας, απευθείας από Μπαλί- Ινδονησία, ιδανικά για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις στην παραλία και… όχι μόνο, από 100% Ραιγιόν (Rayon) τεχνητό μετάξι, σε εντυπωσιακά σχέδια και πανέμορφα ανεξίτηλα χρώματα.

Το Sarong είναι ένα μεγάλο ύφασμα που περιστρέφεται γύρω από το σώμα με διάφορες τεχνικές και στερεώνεται στη μέση, έτσι ώστε να μοιάζει με φαρδιά φούστα. Φοριέται στην Νοτιοανατολική Ασία, στην ινδική υποήπειρο, στη Σρι Λάνκα, στις Μαλδίβες, στην Αραβική Χερσόνησο, στο Κέρας της Αφρικής, στην Ανατολική Αφρική και σε πολλά νησιά του Ειρηνικού.

Τα Sarongs που θα βρείτε στο Sensities είναι βαμμένα με την παραδοσιακή μέθοδο μπατίκ, μία τεχνική με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, η οποία έχει καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και του πολιτισμού της Ινδονησίας.

Ο τεχνίτης δημιουργεί το μπατίκ ζωγραφίζοντας με κερί ένα περίπλοκο σχέδιο σε ένα κομμάτι ύφασμα, συνήθως βαμβακερό, το οποίο στη συνέχεια χρωματίζεται.

Η εφαρμογή του υγρού κεριού γίνεται με ένα μικρό χάλκινο εργαλείο, το ‘tjanting” ή με μια χάλκινη σφραγίδα, το “καπάκι”. Οι σφραγίδες με τα παραδοσιακά σχέδια ανήκουν σε οικογένειες της Ιάβας και προστατεύονται από την Unesco.

Όταν το κερί ξεραθεί, αφαιρείται και μένει το σχέδιο. Τα κερωμένα σημεία διατηρούν το φυσικό τους χρώμα, έχοντας μείνει ανεπηρέαστα από τη βαφή. Συχνά η διαδικασία επαναλαμβάνεται με διάφορες βαφές ώστε να προκύψουν πολύχρωμα σχέδια.

Υπάρχουν περίπου 3.000 καταγραμμένα σχέδια μπατίκ.
Το 2009, σε αναγνώριση της μακράς ιστορίας του μπατίκ στην Ινδονησία και της επίδρασής του στον τοπικό πολιτισμό, η Unesco το συμπεριέλαβε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το μπατίκ της Ινδονησίας διαφέρει από αυτό των υπολοίπων χωρών, καθώς το μοτίβο του επηρεάζεται από μια ποικιλία πολιτισμών, ενώ και το ύφασμα ξεχωρίζει για την άριστη ποιότητα και τα απαράμιλλης ομορφιάς σχέδια και χρώματα.

Οι διαστάσεις των Sarongs που θα βρείτε στο Sensities είναι 170cm x 120cm
Ταιριάζουν τέλεια σε όλους σχεδόν τους σωματότυπους.

Δείτε επίσης

Tumirah Bali Sarong by Nature & Body
€ 24,00
Novi Bali Sarong by Nature & Body
€ 24,00
Raya Bali Sarong by Nature & Body
€ 24,00
Nilam Bali Sarong by Nature & Body
€ 24,00
Ica Bali Sarong by Nature & Body
€ 24,00
Επιστροφή στην κορυφή