Εχινάκεια Βιολογική 40gr Grizo Prasino

€ 7,20


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 6690
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Προέλευση Hellas
Ονομασία echinacea purpurea
Barcode 5213009622769
Εταιρεία Grizo & Prasino
Βάρος 40 gr
Η Εχινάκεια (Echinacea purpurea) είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Βόρειο Αμερική. Τα χαρακτηριστικά μωβ άνθη του φυτού εμφανίζονται προς τα τέλη Μαΐου. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Οι ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν εχινάκεια πολλούς αιώνες πριν το ανακαλύψουν οι Eυρωπαίοι, για να θεραπεύουν πολλά προβλήματα, από μολύνσεις μέχρι δαγκώματα φιδιών. Από τον 19ο αιώνα η χρήση του φυτού διαδίδεται στην Ευρώπη και αρχίζει η καταγραφή της δράσης του. Το 1938, Γερμανοί επιστήμονες , ασχολήθηκαν σοβαρά, με την εχινάκεια και δημοσίευσαν τις πρώτες μελέτες.

Η χρήση της Εχινάκειας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στα πλαίσια της σύγχρονης βοτανοθεραπείας. Η Εχινάκεια χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές κυρίως για την τόνωση του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Από κλινικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί, φαίνεται πως η χρήση της Εχινάκειας έχει την ιδιότητα να αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι η κύρια "άμυνα" του οργανισμού έναντι παθογόνων σωματιδίων που εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα. Αν και η ευεργετική δράση της Εχινάκειας οφείλεται σε συνδυασμό συστατικών που περιέχει το φυτό, τελευταία στοιχεία δείχνουν πως οι πολυσακχαρίδες είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι πολυσακχαρίδες παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση στα εναέρια τμήματα του φυτού και όχι στη ρίζα που "παραδοσιακά" χρησιμοποιείται σε διάφορα σκευάσματα. Στη Γερμανία μόνο τα εναέρια τμήματα της Echinacea purpurea (όχι της Echinacea angustifolia και της Echinacea pallida) εγκρίνονται για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων.

Πέρα των άλλων, η Εχινάκεια περιέχει αιθέριο έλαιο, γλυκοζίδια, αντιβακτηριδιακές πολυακετυλίνες, ρητίνες, ινουλίνη, λακτόνες και αλκαμίδες.

Η Εχινάκεια δεν πρέπει να καταναλώνεται προληπτικά όπως προτείνεται από πολλούς ειδικούς. Η συνεχής κατανάλωση της (λ.χ. ολόκληρο το χειμώνα) μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η συνεχής διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος τελικά το εξαντλεί και το αποδυναμώνει. H Εχινάκεια προτείνεται από τους θεραπευτές να καταναλώνεται από τη στιγμή που εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα (λ.χ. κρυολογήματος ή γρίπης) και μέχρι και 48 ώρες μετά τη πλήρη υποχώρηση τους.


Προετοιμάστε ένα ρόφημα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του αποξηραμένου βοτάνου (2,0gr) σε μία κούπα βρασμένου νερού (3 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων).

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Εχινάκειας, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Σιταρόχορτο 100gr triticum aestivum
€ 3,90
Φασκόμηλο (Sage) 100gr Salvia fruticosa
€ 2,90
Μηδική (Alfalfa) 1Kg Medicago sativa
€ 41,30
Ρίγανη Βιολογική 40gr Health Trade origanum compactum
€ 2,90
Μουστάκια Καλαμποκιού Βιολογικό 30gr Health Trade zea Mays
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή