Σκληρό Φυτικό Κερί Σόγιας Κοκοφοίνικα WAX440 1Kg

€ 9,00


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8418
Είδος Προϊόντα Κεριού
Βάρος 1 kg
Το Σκληρό Φυτικό Κερί Σόγιας / Κοκοφοίνικα WAX440 είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας φυτικό κερί σόγιας και κοκοφοίνικα, 100% οικολογικό. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μίγμα φυτικών κεριών με βάση σπόρους μη γενετικά τροποποιημένης σόγιας, ευρωπαϊκής προέλευσης, το οποίο δεν εμπεριέχει επικίνδυνα συστατικά και αποτελεί μία πιο βιώσιμη εναλλακτική επιλογή από το κερί παραφίνης.
Είναι βιοδιασπώμενο, φιλικό προς τους περιβάλλον, vegan, και για την παραγωγή του δεν χρησιμοποιούνται ζωικές ουσίες και δεν έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε ζώα.

Το WAX440 έχει ουδέτερη οσμή, αποδίδει άριστα όλους τους τύπους αρωμάτων και αιθέριων ελαίων, ενώ αναδεικνύει πολύ όμορφα τα χρώματα παράγοντας κεριά με ομοιόμορφη /παστέλ απόχρωση. Επιπλέον, εξασφαλίζει καθαρή καύση - δεν δημιουργεί αιθάλη - και τα κεριά που παρασκευάζονται με το συγκεκριμένο μίγμα έχουν λεία επιφάνεια χωρίς “frosting” στην κορυφή τους, ικανοποιητική αντοχή στην κρυστάλλωση και πολύ καλή προσκόλληση στα δοχεία.
Ιδανικό για την παραγωγή κεριών σε καλούπια, σε δοχεία/ρεσώ.

Οδηγίες χρήσης:

Σημείο στάξεως Mettler [μέθοδος: AOCS Cc 18-80] στους 52 - 56 °C.
Ελεύθερα λιπαρά οξέα (FFA), εκφρασμένα σε ελαϊκό οξύ [μέθοδος: AOCS Ca 5a-40] ≤ 0,30 %
Χρώμα AOCS Tintometer κόκκινο [μέθοδος: AOCS Cc 13j-97] ≤ 1,0

Η ιδανική θερμοκρασία χύτευσης εξαρτάται από το μέγεθος του καλουπιού, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα υπόλοιπα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Προτείνεται να διενεργούνται δοκιμές μικρής κλίμακας πριν χυτευτούν μεγαλύτερες ποσότητες.
Το κερί πρέπει να κρυώσει και να ωριμάσει για τουλάχιστον 12 ώρες πριν από τη χρήση, κατά προτίμηση σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας.
Τα φυσικά κεριά τείνουν να απαιτούν μεγαλύτερα μεγέθη φυτιλιού από τα παραδοσιακά κεριά παραφίνης.
Δοκιμές καύσης πρέπει να γίνουν αφού το κερί έχει την ευκαιρία να καθίσει για 24 έως 48 ώρες μετά την έκχυση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η κρυσταλλοποίηση.
Τα κεριά πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από την άμεση ζέστη, το φως του ήλιου και την υγρασία.

Δείτε επίσης

Ξύλινο Φυτίλι (10 Τεμάχια)
€ 4,50
Ψαλίδι για φυτίλια κεριού
€ 9,80
Κερί Σόγιας (NatureWax C-310) 1kg Nature & Body
€ 10,00
Επιστροφή στην κορυφή