Σιλικόνη (Dimethicone) 100ml

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 3026
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 100 ml
Προέλευση United Kingdom
H ουσία σιλικόνη Dimethicone (γνωστή και ως Polydimethylsiloxane ή PDMS) ανήκει στην κατηγορία συστατικών με τον ευρύτερο τίτλο "σιλικόνες". Είναι το πιο διαδεδομένο οργανικό πολυμερές καθώς δεν παρουσιάζει καμμία απολύτως τοξικότητα και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε φακούς επαφής, σε τρόφιμα και σε καλλυντικά προϊόντα.

Στη βιομηχανία των καλλυντικών η συγκεκριμένη σιλικόνη έχει αρκετές εφαρμογές. Στα προϊόντα ενυδάτωσης (ενυδατικές κρέμες, lotions, body milks κ.ο.κ.) χρησιμοποιείται ως προστατευτικό της επιδερμίδας. Ουσιαστικά, σχηματίζει ένα λεπτό "φιλμ" γύρω από την επιδερμίδα το οποίο συγκρατεί τη φυσική υγρασία και προστατεύει από περιβαλοντικούς παράγοντες - χωρίς όμως ταυτόχρονα να εμποδίζει την επιδερμίδα να "αναπνεύσει". Παράλληλα "γεμίζει" τις ρυτίδες με αποτέλεσμα να μειώνεται η ένταση τους και χαρίζει απαλότητα και "μεταξένια υφή" στις κρέμες.

Στα καλλυντικά μαλλιών (σαμπουάν, conditioner, μάσκες μαλλιών) η σιλικόνη χρησιμοποιείται προκειμένου να προσδώσει λάμψη και απαλή υφή στις τρίχες. H σιλικόνη καλύπτει τους "πόρους" της τρίχας προκειμένου να μην απορροφά υπερβολική υγρασία αλλά και ταυτόχρονα να διατηρεί μέσα της τη φυσική υγρασία. Με το τρόπο αυτό η τρίχα παραμένει ίσια και δεν "σγουραίνει" τόσο εύκολα. Παράλληλα χαρίζει απαλότητα αφού λειτουργεί ως conditioning agent - τα μαλλιά δεν κάνουν "κόμπους" και χτενίζονται πολύ πιο εύκολα.

H καλλυντική σιλικόνη χρησιμοποιείται ακόμη σε προϊόντα κατά των ψειρών της ξηροδερμίας της κεφαλής, σε αντηλιακά σκευάσματα, σε σκιές ματιών, σε βαφές νυχιών, σε lip balms κ.ο.κ. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η σιλικόνη έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση δερματοπαθειών - ειδικά εκείνων που εντείνονται από τη παρουσία SLS στα ρευστά σαπούνια. Φαίνεται πως έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό καταπολεμά τις "κοκκινίλες" και προστίθεται σε πολλά προϊόντα που έχουν ερεθιστικές για την επιδερμίδα ουσίες.

Η σιλικόνη Dimethicone που θα βρείτε στα Sensities είναι πολύ υψηλής ποιότητας και 100% καθαρή. H σιλικόνη χρησιμοποιείται συνήθως σε ποσοστό μέχρι 2,0% σε ενυδατικές κρέμες, σε ποσοστό μέχρι 4,0% σε κρέμες χεριών και σώματος και σε ποσοστό μέχρι 6,0% σε αντηλιακά (πάντοτε σε cool down stage). Στα σαμπουάν και στα conditioners χρησιμοποιείται συνήθως σε ποσοστό 2-3%. Η σιλικόνη Dimethicon δεν είναι υδατοδιαλυτή - διαλύεται σε έλαια.

Δείτε επίσης

Olivoil Surfactant 100ml
€ 3,90
GF Ecosafe WW συντηρητικό
€ 3,90
Φυτική Σιλικόνη (Coco-Caprylate)
€ 9,90
Wonderlight (Λυκίσκος εκχύλισμα) 10ml
€ 7,90
Σόδα Πλυντηρίου
€ 2,50 € 5,00
Επιστροφή στην κορυφή