Βόρακας 500gr

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2372
Είδος Συστατικά Καλλυντικών
Βάρος 500 gr
Προέλευση United Kingdom
Ο Βόρακας (γνωστός ως Borax, Sodium borate, sodium tetraborate ή disodium tetraborate) είναι ένα φυσικό συστατικό που έχει την υφή της λευκής αργίλου - συχνά περιέχει μαλακούς, διάφανους κρυστάλους που διαλύονται στο νερό. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά σε αποξηραμένες λίμνες στο Θιβέτ, ενώ στα τέλη του 19ου αιώνα άρχισε η εκτεταμένη εμπορευματοποίηση του στις ΗΠΑ - οι μεγάλες διαθέσιμες ποσότητες του στις ερήμους της Νεβάδα και της Καλιφόρνια, επέτρεψαν την πώληση του σε χαμηλές τιμές

Ο Βορακας έχει σήμερα πάρα πολλές χρήσεις, καθώς αποτελεί συστατικό απορρυπαντικών, λευκαντικών, καλλυντικών, αντιπυρικών και μεταλλουργικών προϊόντων. Σε κάποιες χώρες χρησιμοποιείται ως συντηρητικό τροφίμων (λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε αλάτι) και ως συστατικό μαγειρικής (κυρίως στην Ασιατική κουζίνα). Θα το αναγνωρίσετε από το κωδικό Ε285.

Κυρίως όμως χρησιμοποιείται ως συστατικό σπιτικών καθαριστικών και απορρυπαντικών. Δοκιμάστε να βάλετε 3 κουταλιές βόρακα στο πλυντήριο σας για να αυξήσετε τη δύναμη του απορρυπαντικού σας. Δοκιμάστε να βάλετε μία κουταλιά βόρακα και μία κουταλιά μαγειρικής σόδας στο πλυντήριο πιάτων σας.

Ο Βορακας της εταιρίας Ethereal Nature είναι 100% καθαρός και δεν περιέχει χημικά συστατικά.

Δείτε επίσης

Ενεργός Άνθρακας 50gr
€ 3,90
Polyquaternium 7 Μαλακτικό 10ml
€ 1,90
Olive Squalane 30ml
€ 7,90
Matrixyl 3000 10ml Nature & Body
€ 9,90
Polyhydroxy Αcids (Πολυυδροξυοξέα) 30ml Nature & Body
€ 15,90
Επιστροφή στην κορυφή