Εργαστήρι: Εισαγωγή στα φυτικά καλλυντικά

O πρώτος -εισαγωγικός- κύκλος σεμιναρίων αποτελείται από 3 ενότητες. Τα σεμινάρια αυτά συνθέτουν τη βάση για τη παρασκευή όλων των καλλυντικών.

Δήλωση συμμετοχής 69 76 85 16 06
Κόστος συμμετοχής € 100,00

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν αναλυτικές γνώσεις πάνω στα σημαντικότερα συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη παρασκευή φυσικών καλλυντικών καθώς και στους τρόπους χρήσης τους.

Ο κύκλος "Βασικά Συστατικά" αποτελείται από 3 σεμινάρια.
Ενότητα 1: Φυτικά έλαια βάσης & βούτυρα.
Ενότητα 2: Τα βότανα και τα εκχυλίσματα τους στα καλλυντικά.
Ενότητα 3: Τα αιθέρια έλαια στα καλλυντικά.

Στα 3 σεμινάρια παρασκευάζονται από τους συμμετέχοντες καλλυντικά με όλα τα βασικά συστατικά και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση, όχι στην απλή εκτέλεση κάποιων συνταγών, αλλά στην κατανόηση του τρόπου "δημιουργίας" μίας αποτελεσματικής συνταγής.

Ανάλυση των ενοτήτων.

Στην πρώτη ενότητα αναλύονται τα 25 σημαντικότερα φυτικά έλαια και βούτυρα.
Τα έλαια και τα βούτυρα αποτελούν τη βάση στα πιο πολλά καλλυντικά και η καλή γνώση πάνω σε αυτά είναι πάρα πολύ σημαντική για αυτούς που ενδιαφέρονται να φτιάχνουν συνταγές από την αρχή. Από τι αποτελούνται, πως συμπεριφέρονται πάνω στο δέρμα, ποιες είναι οι βασικές τους ιδιότητες, πως συνδυάζονται αλλά και πως χρησιμοποιούνται μέσα στα καλλυντικά.
Επιπλέον στην ενότητα αυτή στο πρακτικό μέρος του μαθήματος, ο κάθε μαθητής φτιάχνει μια δική του συνταγή για ένα μείγμα ελαίων και παρασκευάζει ένα προϊόν σώματος με βάση τα βούτυρα.

Στη δεύτερη ενότητα αναλύονται τα βότανα και τα βοτανικά εκχυλίσματα. Πολύ σημαντική γνώση για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τα καλλυντικά τους με θεραπευτικές ιδιότητες και επιθυμούν να φτιάχνουν φυσικά προϊόντα με "πραγματικά" φυσικές πρώτες ύλες! Στο μάθημα αναφέρονται όλοι οι μέθοδοι εκχύλισης βοτάνων και δίνονται συμβουλές για την σωστή παρασκευή τους. Αναλύονται τα βασικότερα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα καλλυντικά καθώς και οι ιδιότητες που προσδίδουν.
Στο πρακτικό κομμάτι του μαθήματος ο κάθε μαθητής συνθέτει μια δική του συνταγή με βάση τις γνώσεις που έχει αποκτήσει και στη συνέχεια την παρασκευάζει.

Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζονται και αναλύονται τα σημαντικότερα αιθέρια έλαια, οι ιδιότητές τους, ο τρόπος χρήσεις τους στα καλλυντικά, οι προφυλάξεις που πρέπει να τηρηθούν και οι σωστές δοσολογίες.
Στο πρακτικό κομμάτι του μαθήματος ο κάθε μαθητής συνθέτει μια δική του συνταγή συνδυάζοντας τις γνώσεις που έχει αποκτήσει και από τις 3 ενότητες και στη συνέχεια την παρασκευάζει.

Σε όλα τα σεμινάρια του κύκλου παρέχονται σημειώσεις και κάθε συμμετέχων παίρνει μαζί του τα προϊόντα που έχει παρασκευάσει στο μάθημα. Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 3,5 ωρών.

Παρακολουθήστε και τις 3 ενότητες του κύκλου στην ειδική τιμή των 100 € ή εναλλακτικά μια ενότητα μεμονωμένη στα 40 €.

Έκπτωση για άνεργους και φοιτητές 10%.

Όλα τα σεμινάρια Sensities διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Sensities Seminar Center, Πραξιτέλους 40, 6ος όροφος (πλησίον στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Οι εισηγητές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία στο τομέα των Homemade Cosmetics.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε τηλεφωνικά στο 697 6851 606 είτε ηλεκτρονικά στο seminars@sensities.com ή απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στην κορυφή