Εργαστήρι: Προϊόντα καθημερινής φροντίδας, περιποίησης μαλλιών και υγιεινής.

Αποτελείται από 3 ενότητες. Σύνθεση και παρασκευή σαμπουάν και αφρόλουτρου, προϊόντα περιποίησης μαλλιών καθώς και αποσμητικά και οδοντόκρεμες.

Δήλωση συμμετοχής 69 76 85 16 06
Κόστος συμμετοχής € 100,00

Τα πιο εύχρηστα καλλυντικά είναι αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά για τον καθαρισμό και την περιποίηση των μαλλιών και του σώματος. Για όποιον παρασκευάζει τα προσωπικά του καλλυντικά είναι πολύ χρήσιμο να μπορεί να φτιάχνει προϊόντα καθημερινής χρήσης τα οποία θα είναι ποιοτικά πολύ ανώτερα από αυτά του εμπορίου. Σαμπουάν και αφρόλουτρα χωρίς sls και βαριά χημικά αλλά και προϊόντα που σέβονται τον οργανισμό και το περιβάλλον.

Ο κύκλος αποτελείται από 3 ενότητες.

Ενότητα 1: Σαμπουάν, αφρόλουτρα και προϊόντα καθαρισμού ευαίσθητης περιοχής.
Ενότητα 2: Προϊόντα περιποίησης μαλλιών.
Ενότητα 3: Προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Ανάλυση ενοτήτων.

Στην πρώτη ενότητα αναλύονται τα διάφορα προϊόντα καθαρισμού μαλλιών και σώματος. Γίνεται μια εκτενής αναφορά στην πολύ σημαντική κατηγορία των επιφανειοδραστικών καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες συστατικών που είναι απαραίτητες ή προαιρετικές για την παρασκευή των προϊόντων αυτών. Ρύθμιση πυκνότητας, pH, και αφρισμού είναι κάποιες από τις λεπτομέρειες που αναλύονται για τη σωστή μέθοδο παρασκευής τους.
Στο πρακτικό κομμάτι, οι μαθητές παρασκευάζουν ένα σαμπουάν, ένα αφρόλουτρο και ένα προϊόν καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής.

Στη δεύτερη ενότητα αναλύονται όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την περιποίηση των μαλλιών. Αναφέρονται τα σημαντικότερα λάδια βάσης και αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που σχετίζονται με την τρίχα και το τριχωτό.
Στο πρακτικό κομμάτι παρασκευάζονται, μια μαλακτική κρέμα, μια μάσκα μαλλιών και ένα μείγμα ελαίων (για ψαλίδα, για αναδόμηση ή για ενδυνάμωση).

Στην τρίτη ενότητα αναλύονται τα αίτια που κρύβονται πίσω από τα προβλήματα υγιεινής και οι τρόποι που μπορούμε να τα καταπολεμήσουμε χρησιμοποιώντας φυσικές πρώτες ύλες.
Στο πρακτικό κομμάτι του μαθήματος παρασκευάζονται:
- φυσική οδοντόκρεμα σε μορφή πάστας
- στοματικό διάλυμα
- αποσμητικό σώματος σε μορφή roll-on
- bath bombs για αρωματικά μπάνια ή ποδόλουτρα


Όλα τα σεμινάρια Sensities διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Sensities Seminar Center, Πραξιτέλους 40, 6ος όροφος (πλησίον στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε τηλεφωνικά στο 697 6851 606 είτε ηλεκτρονικά στο seminars@sensities.com ή απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στην κορυφή