Εργαστήρι: Σύνθεση και παρασκευή φυσικών καλλυντικών

Κύκλος εργαστηρίων αποτελούμενο από 5 ενότητες. Περιλαμβάνουν εκμάθηση στις τεχνικές παρασκευής χειροποίητων φυσικών καλλυντικών.

Δήλωση συμμετοχής 69 76 85 16 06
Κόστος συμμετοχής € 180,00

Τα φυσικά καλλυντικά αποτελούν μία μοναδική προσέγγιση του θέματος "προσωπική φροντίδα και περιποίηση". Χρησιμοποιώντας τα αγαθά που μας χαρίζει απλόχερα η φύση, μπορεί κανείς να φτιάξει οποιοδήποτε καλλυντικό, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Ο κύκλος αυτός των σεμιναρίων αποτελείται από 5 ενότητες.

Ενότητα 1: Σύνθεση και παρασκευή κεραλοιφών και καλλυντικών με ελαιώδη βάση.
Ενότητα 2: Εισαγωγή στην παρασκευή υδατικών κρεμών προσώπου & σώματος.
Ενότητα 3: Σύνθεση και παρασκευή αντιγηραντικών κρεμών.
Ενότητα 4: Σύνθεση και παρασκευή προϊόντων σέρουμ και περιποίησης ματιών.
Ενότητα 5: Σύνθεση και παρασκευή προϊόντων καθαρισμού, απολέπισης, τόνωσης και αποτοξίνωσης (μάσκες)

Ανάλυση ενοτήτων.

Στην πρώτη ενότητα γίνεται μια εκτενής ανάλυση πάνω στο μελισσοκέρι, τις ιδιότητες του, τις απαραίτητες δοσολογίες και το σωστό τρόπο χρήσης του για την παρασκευή κεραλοιφών και καλλυντικών με ελαιώδη βάση. Επιπλέον στο θεωρητικό κομμάτι αναφέρονται όλες οι υπόλοιπες πρώτες ύλες που είναι απαραίτητες για την παρασκευή αυτών των προϊόντων ανάλογα με τις ιδιότητες που επιθυμεί κάποιος να προσδώσει.
Στο πρακτικό τμήμα του μαθήματος ο κάθε μαθητής συνθέτει και κατόπιν παρασκευάζει μια δική του προσωπική συνταγή.

Στη δεύτερη ενότητα αναλύονται όλες οι κατηγορίες συστατικών που είναι απαραίτητες για την παρασκευή υδατικών κρεμών (κρέμες με βάση το νερό) καθώς και οι κατηγορίες συστατικών που προσδίδουν καλλυντικές ή θεραπευτικές ιδιότητες στις κρέμες προσώπου και σώματος. Εξηγείται ο τρόπος σύνθεσης συνταγών από το μηδέν με βάση το είδος της κρέμας που επιθυμεί κάποιος να παρασκευάσει καθώς και η μέθοδος παρασκευής των κρεμών αυτών βήμα προς βήμα.
Στο πρακτικό κομμάτι του μαθήματος, ο μαθητής παρασκευάζει μια κρέμα προσώπου και μια κρέμα σώματος.

Στην τρίτη ενότητα αναλύονται οι σημαντικότερες αντιγηραντικές πρώτες ύλες, οι ιδιότητες τους καθώς και ο τρόπος που ενσωματώνονται στα καλλυντικά. Τα προϊόντα που παρασκευάζονται είναι κρέμες ημέρας και νυκτός με χρήση οξέων καθώς και κρέμα κατά των πανάδων.

Στην τέταρτη ενότητα παρουσιάζονται οι διάφοροι τύποι σέρουμ, τα συστατικά που μπορούν να περιέχουν και ο τρόπος παρασκευής τους. Παρασκευάζονται 2 τύποι σέρουμ προσώπου και ένας ματιών.

Στην πέμπτη ενότητα αναλύονται πολύ βασικές πρώτες ύλες όπως, επιφανειοδραστικά, απολεπιστικά, καθαριστικά λάδια καθώς και άργιλοι. Ο κάθε μαθητής παρασκευάζει ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ, ένα τζελ καθαρισμού προσώπου, ένα προϊόν απολέπισης προσώπου, μια τονωτική λοσιόν καθώς και μια μάσκα με αργίλους.

Σε όλα τα σεμινάρια του κύκλου παρέχονται σημειώσεις και κάθε συμμετέχων παίρνει μαζί του τα προϊόντα που έχει παρασκευάσει στο μάθημα. Το κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ωρών.

Παρακολουθήστε και τις 5 ενότητες του κύκλου στην ειδική τιμή των 180 € ή εναλλακτικά μια ενότητα μεμονωμένη στα 45 €.

Έκπτωση για άνεργους και φοιτητές 10%*
*Ισχύει για μια μεμονωμένη ενότητα

Όλα τα σεμινάρια Sensities διεξάγονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Sensities Seminar Center Πραξιτέλους 40, 6ος όροφος (πλησίον στάση μετρό Πανεπιστήμιο). Οι εισηγητές έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολύχρονη εμπειρία στο τομέα των Homemade Cosmetics.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής είτε ηλεκτρονικά στο seminars@sensities.com ή απευθείας από τη φόρμα επικοινωνίας.

Για την κράτηση της θέσης θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή (20€).

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιστροφή στην κορυφή