Γύμνεμα (Gymnema) 1Kg

€ 55,30


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8920
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 1 kg
Ονομασία Gymnema Sylvestre
Εταιρεία Nature & Body
Το Γυμνεμα (Gymnema Sylvestre - Gymnema) είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στα τροπικά δάση της Ινδίας. Στην Ινδία είναι γνωστό ως Gurmar που μεταφράζεται (στα Αγγλικά) ως "Sugar Destroyer". Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι τα φύλλα του.

Το Γυμνεμα χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η χρήση του δεν έχει αλλάξει. Τα ενεργά συστατικά του βοτάνου (γυμνεμικά οξέα) βοηθούν στην αποτελεσματική εξισορρόπηση του επιπέδου του σάκχαρου, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005 από το King's College στο Λονδίνο, έδειξε πως το Γυμνεμα αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το Γυμνεμα, όταν τοποθετείται στο στόμα, θεωρείται ότι μειώνει την ένταση της γεύσης της ζάχαρης. Για το λόγο αυτό θα δείτε το Γυμνεμα να αποτελεί βασικό συστατικό πολλών φυτικών προϊόντων διαίτης.

Εκτός των άλλων, το Γυμνεμα περιέχει φλανοειδή, χλωροφύλλη και διάφορα αλκαλοειδή.

Το Γυμνεμα αποτελεί το βασικό βοτανο που καταναλώνουν όσοι πάσχουν από διαβήτη (τύπου Ι και ΙΙ), σε συνδυασμό πάντοτε με την φαρμακευτική αγωγή που καθορίζει ο γιατρός. Η ημερήσια δόση είναι 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα βρασμένου νερού (3 φορές την ημέρα). Το Γυμνεμα δεν έχει άμεσα αποτελέσματα - η κατανάλωση του για διάστημα 3-6 μηνών είναι απαραίτητη προκειμένου να διαπιστωθούν τα θετικά αποτελέσματα από τη χρήση του.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Πασιφλώρα Βιολογική 25gr Health Trade passiflora incarnata
€ 2,90
Καλέντουλα (Pot Marigold) 100gr calendula officinalis
€ 3,90
Αγριμόνιο - Ευπατόριο (Agrimony) 100gr A grimonia eupatoria
€ 3,90
Τσιμιτσιφούγκα (Black Cohosh) 100gr Cimicifuga Racemosa
€ 9,90
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) 100gr hippophae rhamnoides
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή