Ακακία - Μιμόζα (Acacia) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1534
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία acacia baileyana
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Οι Ακακία ή Μιμόζα ή Γαζία (Acacia robusta) είναι γνωστή για την αντοχή της σε συνθήκες ξηρασίας. Τα περισσότερα είδη του φυτού - περίπου 960 - εντοπίζονται στην Αυστραλία. Χρήσιμα μέρη του φυτού είναι τα φύλλα, ο φλοιός και κυρίως τα άνθη του, που συλλέγονται από το Μάιο μέχρι και τον Ιούνιο.

Ο Διοσκουρίδης είναι αυτός που ονόμασε το φυτό ακακία λόγω των αγκαθιών της (ακίδες). Στην Ελλάδα την ποικιλία της μιμόζας εισήγαγε ο βοτανολόγος Γεννάδιος το 1883.

Στο Sensities σας προσφέρουμε τα άνθη Ακακίας τα οποία πιστεύεται ότι έχουν αντισπασμωδική δράση και για το λόγο αυτό θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε περιπτώσεις έντονου βήχα. Επίσης τα αφεψήματα και εγχύματα από άνθη ακακίας θεωρούνται αντιφλεγμονώδη για το ισοφαρυγγικό σύστημα, κατάλληλα για την περίοδο της οδοντοφυΐας και με ευεργετική δράση στο αναπνευστικό και γαστρεντερικό σύστημα.

Οι βοτανοθεραπευτές προτείνουν αφέψημα με άνθη ακακίας για αντιμετώπιση φλεγμονών της στοματικής κοιλότητας το οποίο παρασκευάζεται με 25γρ ξηρά άνθη ακακίας, 250γρ νερό, αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού και μέλι. Βράζουμε τα άνθη της ακακίας για 15 λεπτά, αρωματίζουμε με το αιθέριο έλαιο της πορτοκαλιάς, και γλυκαίνουμε με το μέλι. Πίνεται ζεστό 2 φορές την ημέρα.

Έγχυμα για τον ίδιο σκοπό παρασκευάζεται από 20γρ ξηρά άνθη ακακία, ένα λίτρο νερό , 1 –2 κουταλάκια μέλι. Ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω στα άνθη ακακίας, τα αφήνουμε στο νερό 15 λεπτά και μετά τα φιλτράρουμε. Προσθέτουμε το μέλι και το πίνουμε αμέσως.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Σαπουνόχορτο 100gr saponaria officinalis
€ 4,90
Θρούμπι Βιολογικό 30gr Health Trade satureja hortensis
€ 2,90
Τριβόλι (Goat Head) 100gr Tribulus Terrestris
€ 5,90
Αλθαία - Νερομολόχα (Marshmallow) 1Kg Althaea officinalis
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή