Αρπαγόφυτο (Devil's Claw) 100gr

€ 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1539
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Ονομασία Harpagophytum Procumbens
Εταιρεία Nature & Body
Το Αρπαγοφυτο (Harpagophytum Procumbens - Devil's Claw) είναι γνωστό στη χώρα μας και ως "Νύχι του Διαβόλου". Η ονομασία αυτή δεν σχετίζεται με τη δράση και τις ιδιότητες του, αλλά με το γαμψό καρπό του που τραυματίζει ζώα βοσκής στην επαφή μαζί του. Χρήσιμο μέρος του φυτού είναι η βολβώδης ρίζα του.

Το αρπαγόφυτο είναι από πολύ παλιά γνωστό σαν φαρμακευτικό φυτό με τους Βουσμανούς της ερήμου Καλαχάρι να το έχουν χρησιμοποιήσει πρώτοι εδώ και πολλές γενιές. Ένας Γερμανός ο G.H. Mehnert έμαθε γι' αυτό το φυτό από τους Βουσμανούς της Ναμίμπια και το έκανε γνωστό στην Ευρώπη το 1904 όταν το εξήγαγε στη Γερμανία.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Αρπαγοφυτο χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της αρθριτιδας, και της μυαλγίας. Πολλές κλινικές μελέτες έχουν γίνει για τις ιδιότητες του Αρπαγόφυτου. Έρευνες που έγιναν στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο της Ιένας (1958-1976) διαπίστωσαν πως το Αρπαγόφυτο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που συγκρίνονται με τις αντίστοιχες της κορτιζόνης και του συστατικού phenylbutazine (φενυλβουταζόνη) που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό σε φάρμακα κατά των μυοσκελετικών πόνων (αρθριτιδα, τενοντιτιδα, πόνοι πλάτης κ.ο.κ.). Οι κύριες ουσίες του Αρπαγόφυτου που ευθύνονται για την μεγάλη αποτελεσματικότητα του είναι η αρπογοζίδη και η Β-σιτοστερόλη.

Το Αρπαγοφυτο, πέραν των άλλων, περιέχει αλκαλοειδή, φαινολικό οξυ και φλανοειδή. Η χρήση του θεωρείται ότι έχει συμπληρωματικά οφέλη σε περιπτώσεις δυσπεψίας και χρησιμοποιείται εξωτερικά για δερματοπάθειες (κατάπλασμα).

Η ρίζα του Αρπαγόφυτου συνιστάται να καταναλώνεται καθημερινά για διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα. Ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλυτζάνι νερό, 3 φορές την ημέρα είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση. Το Αρπαγοφυτο δεν πρέπει να καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βαμμα Αρπαγόφυτου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Μουιραπουάμα (Muira Puama) 1kg Ptychopetalum olacoides
€ 34,30
Αγκινάρα (Artichoke) 100gr Cynara cardunculus
€ 3,90
Ιπποφαές (Sea Buckthorn) 100gr hippophae rhamnoides
€ 4,90
Καλέντουλα (Pot Marigold) 1Kg calendula officinalis
€ 27,30
Σμέουρο - Φραμπουάζ (Raspberry) 100gr rubus idaeus
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή