Βιόλα - Πανσές (Heart's Ease) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1551
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Viola Tricolor
Εταιρεία Nature & Body
Βάρος 100 gr
Η Βιόλα η Τρίχρωμη (Viola Tricolor - heart's ease) είναι περισσότερο γνωστή ως Άγριος Πανσές. Πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο Ευρωπαϊκό αγριολούλουδο το οποίο στη πραγματικότητα αποτελεί τον "πρόγονο" του Πανσέ που σήμερα βρίσκουμε σε κήπους σε ολόκληρο το κόσμο. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Ο πανσές ήταν γνωστός από την αρχαιότητα (κατά μια άποψη αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι γνώριζαν τον άγριο πανσέ με την ονομασία «φλοξ»). Τον χρησιμοποιούσαν στην ιατρική από τον 16ο αιώνα σε περιπτώσεις παθήσεων του δέρματος. Το βότανο στα Αγγλικά ονομάζεται heart’s ease (ψυχική ηρεμία) και χρησιμοποιείται στη βοτανική ιατρική της Αγγλίας εδώ και εκατονταετίες. Στη λαϊκή ιατρική το χρησιμοποιούσαν σε επιληψία, άσθμα, δερματικές ασθένειες και έκζεμα (ιδιαίτερα στο παιδικό) και πίστευαν πως ελέγχει την νυκτερινή ούρηση των παιδιών. Το θεωρούσαν επίσης παρηγορητικό για τις «πληγωμένες καρδιές».

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Βιόλα χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές με δύο τρόπους. Εξωτερικά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως είναι τα εκζέματα, η ψωρίαση και η ακμή. Στη περίπτωση αυτή προετοιμάζετε μία κομπρέσα (επίθεμα). Απλά ανακατέψτε δυνατά μία μικρή ποσότητα από το βοτανο σε ζεστό νερό - μέχρι να γίνει πάστα. Απλώστε στη περιοχή που εντοπίζεται η δερματοπάθεια και τυλίξτε, αν θέλετε, έναν επίδεσμο γύρω ή απλώστε σε μία κομπρέσα και εφαρμόστε.

Εσωτερικά (ρόφημα) χρησιμοποιείται για την ρευματοειδή αρθρίτιδα και για διαταραχές του αναπνευστικού. Στη πρώτη περίπτωση οι ρουτίνες (μέχρι 24%) και οι σαλυκιλικοί εστέρες παρουσιάζουν έντονη αντιφλεγμονώδη δράση. Στη δεύτερη περίπτωση οι σαπωνίνες που περιέχει η Βιόλα έχουν αποχρεμπτικές ιδιότητες, ενώ η φυτική κόλλα που περιέχει ανακουφίζει το στήθος. Έτσι η Βιόλα θεωρείται ότι είναι κατάλληλη σε περιπτώσεις όπως η καταρροϊκή βρογχίτιδα και ο κοκίτης.

Για τη προετοιμασία ροφήματος προτείνεται να χρησιμοποιούνται 2-4gr. σε μία κούπα νερό. Το ρόφημα μπορεί να λαμβάνεται 3 φορές την ημέρα.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Φο Τι (He Shou Wu) 100gr Chinese Knotweed
€ 14,90
Αμάραντος - Αγαποβότανο (Felty Germander) 100gr Teucrium Polium
€ 6,90
Λαπάθα - Ρούμεξ (Sheep Sorrel) 100gr Rumex acetosa
€ 4,90
Βαλσαμόχορτο (Σπαθόχορτο) Βιολογικό 25gr Health Trade hypericum perforatum
€ 2,90
Κράταιγος (Hawthorn) 100gr Crataegus Oxyacantha
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή