Κισσός (Common Ivy) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1589
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία hedera helix
Ο Κισσός (Hedera helix) είναι ένα φυτό πασίγνωστο σε ολόκληρο σχεδόν το κόσμο. Αγαπητός στην Ελλάδα, απαγορευμένος (λόγω της επίδρασης του στην τοπική χλωρίδα) σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας και των Η.Π.Α., ο Κισσος χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς από την αρχαιότητα. Χρήσιμα τμήματα του φυτού είναι τα φύλλα και οι καρποί του.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τα φύλλα του Κισσού χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού συστήματος. Επειδή έχει διαπιστωθεί πως ο Κισσος έχει σπασμολυτική δράση, η κατανάλωση του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις έντονου βήχα, βρογχίτιδας, βρογχοσπασμών και βρογχικού άσθματος. Ο Κισσος έχει επίσης καταγραφεί πως βοηθάει σημαντικά στην αποβολή φλέγματος που συγκεντρώνεται στο αναπνευστικό σύστημα.

Τα κύρια ενεργά συστατικά του Κισσού είναι σαπωνίνες (hederin και hederacosides), στερόλες (stigmasterol και sitosterol), πολυαλκάνες (κυρίως falcarinol), flavonol glycosides (κυρίως rutin και kaempferol), τανίνες και καροτένη.

Για την προετοιμασία ενός ροφήματος, προσθέστε 1 κουταλάκι αποξηραμένων φύλλων σε ένα ποτήρι κρύου νερού (που έχετε βράσει πρίν) και αφήστε το για 4-5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρέστε τα φύλλα και καταναλώστε ολόκληρο το ποτήρι κατά τη διάρκεια της ημέρας (σε 3-4 δόσεις).

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Θυμάρι Οργανικό 50gr Grizo Prasino Thymus Vulgaris
€ 6,90   € 3,90
Γλυκόριζα (Liquorice) 100gr Glycyrhiza glabra
€ 3,90
Γεντιανή - Αγριοπιπεριά (Gentian) 100gr gentiana lutea
€ 7,90
Αγάρ Αγάρ Σκονη (Agar Agar) 100gr Agarophyte Gelidium
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή