Μελιλωτός (Melilot) 100gr

€ 4,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1601
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Ονομασία Melilotus Officinalis
Ο Μελιλωτος (Melilotus Officinalis) προέρχεται από την Ευρώπη και την Ασία, αλλά πλέον ευδοκιμεί σε ολόκληρο το κόσμο. Πρόκειται για ένα φυτό με γλυκό άρωμα (οφείλεται στις κουμαρίνες που περιέχει), που ελκύει τις μέλισσες. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία ο Μελιλωτος χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση της φλεβίτιδας, των κιρσών και γενικότερα του πρηξίματος των άκρων και κάθε μορφής ευρυαγγεία. Το βασικό ενεργό συστατικό του Μελιλωτού είναι η κουμαρίνη (coumarin). Η κουμαρίνη στον ανθρώπινο οργανισμό μεταβολίζεται σε δικουμαρόλη (dicoumarol), μία ουσία με ισχυρή αντιπηκτική και αντιθρομβωτική δράση. Η κατανάλωση Μελιλωτού βελτιώνει τη επιστροφή του αίματος μέσω των φλεβών στη καρδιά, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο και τον πόνο που δημιουργεί η συσσώρευση αίματος.

Ο Μελιλωτος εξωτερικά χρησιμοποιείται για τη πλύση των ματιών (έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες) ενώ αναφέρεται πως έχει ήπια διουρητική δράση.

Σύμφωνα με τη Γερμανική επιτροπή Ε η ημερήσια κατανάλωση αποξηραμένου Μελιλωτού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 6,0γρ (6 κουταλάκια). Προετοιμάστε ένα ρόφημα βάζοντας 3 κουταλάκια αποξηραμένου βοτάνου σε 750ml νερού και αφήστε το για 8 ώρες. Σουρώστε και καταναλώστε σε 3 ισόποσες δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Μελιλωτός δεν θα πρέπει να καταναλώνεται σε μόνιμη βάση. Καταναλώστε για 2-3 εβδομάδες και διακόψτε για ίσο διάστημα.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Αλκάνα (Alkanna) 100gr Alkanna Tinctoria
€ 6,90
Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Απήγανος (Common Rue) 100gr ruta graveolens
€ 5,90
Αμαμελίδα (Wiitch Hazel) 100gr Hamamelis virginiana
€ 8,90
Ευκάλυπτος Βιολογικός 30gr Health Trade eucalyptus globulus
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή