Φραγκάρια - Φραουλιά (Strawberry) 100gr

€ 6,90 € 3,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1631
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Fragaria vesca
Βάρος 100 gr
Εταιρεία Nature & Body
Η Φραγκάρια (Fragaria vesca) είναι ένα φυτό ενδημικό σε ολόκληρο το Βόρειο Ημισφαίριο. Πρόκειται για ένα πολυετές φυτό της οικογένειας Rosaceae. Αναφερόμαστε ουσιαστικά στην άγρια φράουλα, γνωστή στη χώρα μας με πολλές ονομασίες, όπως φραουλιά, χαμοκέρασο, κουκουμαριά και κερασουλιά. Η φραγκάρια, αν και ανήκει στην ίδια οικογένεια, δεν έχει σχέση με τις "εμπορικές" ποικιλίες που έχουν χάσει το άρωμα, τη γεύση και τις περισσότερες θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Από αρχαιολογικές έρευνες έχει διαπιστωθεί πως η Φραγκάρια αποτελούσε τροφή για τους ανθρώπους από τη λίθινη εποχή (stone age). Είναι γνωστό πως οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Ρώσσοι μάζευαν άγριες φράουλες και πως οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που δοκίμασαν να την καλλιεργήσουν. Η Φραγκάρια καλλιεργήθηκε συστηματικά από τους Πέρσες που την αποκαλούσαν Toot Farangi και οι σπόροι της - μέσω του δρόμου του μεταξιού - έφτασαν σύντομα τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ασία. Από το 18ο αιώνα άρχισε να αντικαθίσταται από κηπευτικές ποικιλίες (Fragaria ananassa) που είχαν μεγαλύτερους καρπούς. Η πρώτη "επίσημη" καταγραφή της χρήσης της Φραγκάριας για φαρμακευτικούς σκοπούς έγινε την εποχή του Μεσαίωνα - τα φύλλα και οι ρίζες χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και για την αντιμετώπιση της ουλίτιδας.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Φραγκάρια χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών και ως διουρητικό. Η φραγκάρια θεωρείται πως έχει στυπτικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση της διάρροιας (ακόμη και σε χρόνιες περιπτώσεις), της δυσεντερίας, της εντεροκολίτιδας και των αιμορραγιών του γαστρεντερικού συστήματος. Τόσο τα φύλλα όσο και η ρίζα της Φραγκάριας θεωρείται πως είναι διουρητικά και για το λόγο αυτό προτείνονται από βοτανοθεραπευτές για τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση φλεγμονών, της κυστίτιδας και της αιματουρίας. Θεωρείται πως δρα ευεργετικά στα αρθριτικά και τους ρευματισμούς.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η Φραγκάρια μπορεί να γίνει αφέψημα αν την αφήσετε σε βρασμένο νερό για περίπου 5 λεπτά (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου για μία κούπα ροφήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Φραγκάριας την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα). Η κατανάλωση φραγκάριας μπορεί να προκαλέσει ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις (κοκκινίλες ή εξανθήματα).

Αν δεν επιθυμείτε να "μπείτε" στη διαδικασία παρασκευής του αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό βαμμα Φραγκάριας που προσφέρουμε στα Sensities.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Λεβάντα Βιολογική 50gr Grizo Prasino Lavandula angustifolia
€ 6,90
Αγάρ Αγάρ Σκονη (Agar Agar) 100gr Agarophyte Gelidium
€ 9,90
Αρτεμισία-Αψιθιά (Mugwort) 1Kg Artemisia Vulgaris
€ 34,30
Μέντα Φλισκούνι Βιολογική 20gr Health Trade mentha aquatica
€ 2,90
Μελισσόχορτο (Balm Lemon) 100gr melissa officinalis
€ 4,90
Επιστροφή στην κορυφή