Βήχιο (Coltsfoot) 100gr

€ 5,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2144
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 100 gr
Ονομασία tussilago farfara
Εταιρεία Nature & Body
Το Βήχιο (Tussilago farfara - coltsfoot) ή αλλιώς Χαμολεύκη, είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό με κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μικρές μαργαρίτες. Φύεται σε υγρά εδάφη, κυρίως στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία. Στη χώρα μας συναντάται ευρέως την άνοιξη σε μεγάλο υψόμετρο. Τα άνθη του έχουν ευχάριστη οσμή και γλυκιά, αρωματική γεύση. Περιέχουν αρνιδιόλη, φαραδιόλη, τανίνη, βλεννίνη, φλαβονοειδή, ταραξανθίνη, και αιθέριο έλαιο.

Το Βήχιο είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους κυρίως ως φάρμακο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αναπνευστικού. Ο Έλληνας γιατρός Διοσκουρίδης καθώς και ο Ιπποκράτης, το συνιστούσαν για την θεραπεία του χρόνιου βήχα, της καταρροής, του ερεθισμένου λαιμού, της βρογχίτιδας και του άσθματος, καθώς διαθέτει απόχρεμπτικές και μαλακτικές ιδιότητες, που οφείλονται στις σαπωνοειδείς, φλαβονικές και άλλες πολύτιμες ουσίες που περιέχει. Χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση από αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους καθώς από τον πονόδοντο πάντα σε μορφή αφεψήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το βήχιο σε μεγάλες ποσότητες θεωρείτε τοξικό. Συμβουλή από γιατρό ή/και βοτανοθεραπευτή θεωρείται απαραίτητη για την χρήση του. Απαγορεύεται η χρήση του σε παιδιά ή σε άτομα με προβλήματα στο συκώτι.

Δείτε επίσης

Κατουάμπα - Σκόνη (Catuaba) 1Kg Erythroxylum Catuaba
€ 69,30
Βάτος - Ρούβος (Blackberry) 100gr rubus fruticosus
€ 4,90
Κουρκουμάς Ρίζα - Σκόνη (Turmeric) 1Kg curcuma longa
€ 19,90
Λουίζα (Lemon Verbena) 100gr aloysia triphylla
€ 4,90
Επιλόβιο Βιολογικό 30gr Health Trade epilobium angustifolium
€ 2,90
Επιστροφή στην κορυφή