Ιβίσκος Βιολογικός 20gr Health Trade

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 4544
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 20 gr
Προέλευση Hellas
Ονομασία hibiscus sabdariffa
Εταιρεία Health Trade
Ο ιβίσκος έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C. Δρα ως αγγειοδιασταλτικό, βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις και στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης. Επίσης, βοηθά στη θεραπεία της υψηλής πίεσης στο αίμα και τις ηπατικές διαταραχές. Σύμφωνα με την American Heart Association, το τσάι ιβίσκου μπορεί να ρίξει την πίεση και να περιορίσει την χοληστερόλη μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες, αν καταναλώνεται 3 φορές την ημέρα, ευεργετώντας τοιουτοτρόπως την υγεία της καρδιάς.

Στον ιβίσκο αναφέρονται επιπλέον, αντισηπτικές, αφροδισιακές, στυπτικές, καταπραϋντικές, χωνευτικές και ήπια καθαριστικές ιδιότητες του αίματος. Το βότανο συμβάλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπιδίων. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για τους υπέρβαρους με πρόβλημα δυσκοιλιότητας και αυξημένων λιπιδίων.
Τρόπος χρήσης: Ρίχνουμε σε ένα κουταλάκι του τσαγιού ξηρό βότανο ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα.

Αρχαίοι Κινέζικοι και Αιγυπτιακοί πάπυροι περιγράφουν θεραπευτικές χρήσεις φυτών ήδη από το 3000 π.Χ.. Ιθαγενείς πολιτισμοί, όπως Αφρικανοί και αυτόχθονες Αμερικανοί, χρησιμοποιούσαν βότανα ως μέρος θεραπευτικών τελετουργιών, ενώ άλλοι λαοί ανέπτυσσαν παραδοσιακά ιατρικά συστήματα, όπως είναι η Αγιουβέρδα και η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, στα οποία τα βότανα είχαν τον πρώτο ρόλο.
Η ελληνική μυθολογία εμπεριέχει πλήθος αναφορών στην τέχνη της θεραπευτικής με τη χρήση των βοτάνων, αναδεικνύοντας μορφές που συνέδεσαν το όνομά τους με τη μεταγενέστερη ιατρική επιστήμη, όπως το γιο του Απόλλωνα, Ασκληπιό. Στην αρχαία ελληνική ιστορία αναφέρεται η εκτεταμένη χρήση των βοτάνων από σημαντικούς ιατροφιλόσοφους της εποχής, ενώ ο Ιπποκράτης (460 π.Χ. – 377π.Χ.), ο «πατέρας» της ιατρικής, προσπαθώντας να εντοπίσει τι είναι αυτό που έχει επιπτώσεις στην υγεία του και τι τον βοηθά, χρησιμοποίησε φυτά και βότανα για την πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, πεπεισμένος για τη ευεργετική δύναμη της φύσης.

Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένα περί τα 7.000 αυτόχθονα φυτικά είδη και υποείδη, εκ των οποίων το ένα από τα πέντε αποτελεί ενδημικό είδος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φυτική ή βοτανική ιατρική, η ιστορία της οποίας έχει μακρά παράδοση που ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, να διαθέτει μια τεράστια ποικιλία πρώτων υλών για να επιλέξει, να συνδυάσει και να χρησιμοποιήσει με νου και γνώση.

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε ό,τι αφορά τα βότανα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή επίσκεψη σε γιατρό ή άλλο ειδικό της υγείας!

Δείτε επίσης

Θυμάρι Βιολογικό 30gr Health Trade Thymus Vulgaris
€ 2,90
Γαία Detox 40gr Lelex
€ 7,00
Χριστουγεννιάτικο τσάι Herbal Tea 40gr Lelex
€ 7,00
Πασιθέη Αντιστρές 40gr Lelex
€ 7,00
Τσουκνίδα (Nettle) 1Kg urtica dioica
€ 34,30
Επιστροφή στην κορυφή