Γκότζι Μπέρι (Goji Berry) 1Kg

€ 27,30


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8837
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 1 kg
Ονομασία lycium chinense
Προέλευση Thibet
Εταιρεία Nature & Body
Το goji berry (lycium chinense), επίσης γνωστό και ως wolfberry, ανήκει στην οικογένεια των Solanaceae που περιλαμβάνει και άλλα φυτά όπως οι πατάτες και οι ντομάτες. Είναι ένα φυλλοβόλο, ξυλώδες, πολυετές φυτό που φτάνει τα 3 μέτρα ύψος. Πατρίδα του είναι η Κίνα, αλλά σήμερα καλλιεργείται σε πολλές άλλες χώρες. Αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές βιταμινών και θρεπτικών ουσιών. Περιέχει πάνω από 18 διαφορετικά είδη αμινοξέων και βιταμινών όπως Β1 και Ε, β-καροτένιο (περισσότερο από τα καρότα), καθώς και μέταλλα όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο και φώσφορο.

Σύμφωνα με τους θρύλους της Άπω Ανατολής, τα μούρα goji ανακαλύφθηκαν από βουδιστές μοναχούς, εκατοντάδες χρόνια πριν, στα βουνά του Θιβέτ. Οι μοναχοί αρχικά εντυπωσιάστηκαν από την ευχάριστη γεύση και το κόκκινο χρώμα τους και τα προσέθεσαν στο διαιτολόγιό τους. Μετά από καιρό, με μεγάλη τους έκπληξη παρατήρησαν ότι οι μοναχοί που έτρωγαν τους καρπούς αυτούς, ζούσαν περισσότερα χρόνια και αρρώσταιναν λιγότερο. Οι ευεργετικές επιδράσεις του goji στην ανθρώπινη υγεία άργησαν να γίνουν γνωστές στη Δύση. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στο συμπέρασμα οτι το φρούτο αυτό απότελεί μία από τις λεγόμενες υπερ-τροφές (super foods).

Οι επιδράσεις του goji berry στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλαπλές. Ενισχύει την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, η οποία μειώνεται φυσιολογικά με το πέρασμα της ηλικίας ( π.χ ο οργανισμός ενός εικοσάχρονου παράγει δέκα φορές περισσότερη αυξητική ορμόνη από έναν εβδομηντάχρονο). Αυτό συμβαίνει λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του φρούτου σε κάλιο και αμινοξέα - l-γλουταμίνη και L-αργινίνη. Τα παραπάνω ενισχύουν τη λειτουργία της υπόφυσης, από την οποία ελέγχεται η παραγωγή της αυξητικής ορμόνης. Αυτό έχει ως απότέλεσμα την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης των ιστών, γεγονός που είναι εμφανές ακόμη και στο δέρμα. Εκτός από την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, ενισχύει και την παραγωγή της τεστοστερόνης. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού και τονώνει τη σεξουαλικότητα.

Το goji berry βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα, απότοξινώνει το συκώτι, προστατεύει από ασθένειες όπως ο ιός της ηπατίτιδας, το έλκος κ.α., και γενικότερα, βελτιώνει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιλαμβάνει επίσης δύο θρεπτικά συστατικά, την ζεαξανθίνη και την λουτεΐνη, οι οποίες βελτιώνουν την όραση και προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καταρράκτης και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Παρασκευή ροφήματος. Χρησιμοποιείστε 6,0 γραμμάρια από το φυτό για μία κούπα νερό. Βάζετε το φυτό μέσα σε κρύο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Το απόσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5-10 λεπτά, και έπειτα το σουρώνετε. Τα Godji Berries είναι γλυκά και μπορείτε να τα καταναλώσετε άφοβα στη μορφή που είναι. Στη περίπτωση αυτή, καταναλώστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού 4-5γρ. σε καθημερινή βάση.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ. .

Δείτε επίσης

Ευφραζία (Eyebright) 100gr Euphrasia Officinalis
€ 7,90
Πασιφλώρα (Passion) 100gr passiflora incarnata
€ 4,90
Αγριμόνιο Βιολογικό 20gr Health Trade A grimonia eupatoria
€ 2,90
Θρούμπι (Savory) 100gr satureja hortensis
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή