Πολυτρίχι - Αδίαντο 1Kg

€ 41,30


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8896
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 1 kg
Ονομασία Capillus veneris
Εταιρεία Nature & Body
To Πολυτρίχι ή Αδίαντο (Capillus veneris) είναι ένα ντελικάτο υγρόφιλο φυτό (πόα) με λεπτά φύλλα. Είναι κοινό σε όλη σχεδόν την υδρόγειο και στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως βοτανο για την αντιμετώπιση του βήχα κατά την αρχαιότητα. Χρήσιμο είναι ολόκληρο το φυτό.

Το αδίαντο χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα ακόμα ως τονωτικό των μαλλιών, ενώ μερικοί υποστήριξαν ότι έχει και την ιδιότητα να προκαλεί την τριχοφυία, κάτι όμως που αμφισβητείται. Ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε εναντίον του άσθματος .

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, το Πολυτριχι χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση προβλημάτων του αναπνευστικού όπως είναι το κοινό κρυολόγημα, ο βήχας, η βρογχίτιδα, το άσθμα και η γρίπη. Το Πολυτρίχι περιέχει υψηλή ποσότητα από mucilages (γλίσχρασμα). Πρόκειται ουσιαστικά για μία ουσία η οποία προστατεύει τους βλεννογόνους του ανθρώπινου οργανισμού από ερεθισμούς και φλεγμονές. Η ουσία αυτή αποτελείται από μόρια σακχάρων τα οποία όταν έρθουν σε επαφή με το νερό παράγουν μια κολλώδη μάζα σαν ζελατίνα η οποία ασκεί προστατευτική και καταπραϋντική δράση στους βλεννογόνους του αναπνευστικού (του λαιμού και των πνευμόνων). Επίσης το Πολυτριχι περιέχει ρουτίνη (ένα φλαβονοειδές) η οποία έχει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, το Πολυτριχι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας καθώς και για την ενδυνάμωση της ρίζας των μαλλιών. Μάλιστα υπάρχουν στο εμπόριο αρκετά προϊόντα περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν και λοτιόν) που περιέχουν Πολυτρίχι. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν κλινικές έρευνες που να υποστηρίζουν τις ιδιότητες αυτές του βοτάνου.

Για να προετοιμάσετε ένα ρόφημα, προσθέστε 1-2 κουταλάκια του αποξηραμένου βοτάνου σε μία κούπα νερού που έχετε βράσει και αφήστε το για 5-10 λεπτά (μέχρι 3 φορές την ημέρα). Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Βαλσαμόχορτο - Σπαθόχορτο (St. John's Wort) 100gr hypericum perforatum
€ 4,90
Λεόνουρος - Μανοβοτανο (Motherwort) 1Kg leonurus cardiaca
€ 34,30
Ρίγανη Βιολογική 100gr Health Trade origanum compactum
€ 2,90
Μουστάκια Καλαμποκιού Βιολογικό 30gr Health Trade zea Mays
€ 2,90
Γκουαράνα - Σπόροι (Guarana) 100gr Paullinia cupana
€ 5,90
Επιστροφή στην κορυφή