Αλκάνα (Alkanna) 1Kg

€ 48,30


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8902
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 1 kg
Ονομασία Alkanna Tinctoria
Εταιρεία Nature & Body
Η ρίζα Άλκανετ ή Aλκάννα ή Χάβα Τζίβα (Alkanna Tinctoria) προέρχεται από ένα φυτό, γνωστό από την αρχαιότητα, που ενδημεί στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου. Ανήκει στην οικογένεια την Βοραγινοειδών. Τα άνθη του ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο μπλε-μωβ χρώμα τους και η ρίζα για το βαθύ κόκκινο. Από αυτήν παράγεται μία ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως ως φυσική χρωστική σε καλλυντικά (ρουζ, κραγιόν, αλοιφές, κρέμες, βερνίκια κ.α) καθώς και κρασιά, αλλά και για τη βαφή ξύλου, πέτρας κ.τ.λ. Ο αρχαίος βοτανολόγος Θεόφραστος και αργότερα ο Διοσκουρίδης, αλλά και ο Ιπποκράτης περιγράφουν τις ιδιότητες του φυτού και προτείνουν συνταγές για τη χρήση του.

Σύμφωνα με πρόσφατες βιολογικές μελέτες, η ρίζα του φυτού Άλκανετ διαθέτει αντιμικροβιακές ιδιότητες (εναντίον των Staphylococcus aureus και Staphylococcus epidermidis). Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιφλεγμονώδες με ισχυρή δράση. Η σημαντικότερη όμως ιδιότητα της αλκαννίνης και της σικονίνης, των ουσιών που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στη ρίζα του φυτού, είναι η επουλωτική της δράση. Είναι κατάλληλη για τη θεραπεία τραυμάτων, εγκαυμάτων, ελκών κάθε είδους, αιμορροϊδοπάθειας και άλλων δερματικών παθήσεων, καθώς αποτελεί μία φυτική ουσία που βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος χωρίς τις παρενέργειες των χημικών ουσιών.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ .

Δείτε επίσης

Ιπποφαές (Sea Buckthorn) 1Kg hippophae rhamnoides
€ 34,30
Κράταιγος (Hawthorn) 1Kg Crataegus Oxyacantha
€ 34,90
Πασιφλώρα (Passion) 100gr passiflora incarnata
€ 4,90
Λαπάχο - Πάου ντ' Άρκο (Lapacho) 1Kg Tabebuia impetiginosa
€ 41,30
Επιστροφή στην κορυφή