Μαντζουράνα Βιολογική 30gr Health Trade

€ 2,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8941
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Βάρος 30 gr
Ονομασία Majorana hortensis
Προέλευση Hellas
Barcode 5200700801135
Η Μαντζουράνα (Majorana hortensis ή Origanum majorana - Marjoram) ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών. Φύεται κυρίως στην Κρήτη, την Κύπρο και την Τουρκία. Ο βλαστός της είναι όρθιος και τα φύλλα της μικρά, ωοειδή, τοποθετημένα αντίθετα. Όλο το φυτό έχει σταχτοπράσινο χρώμα και βγάζει το καλοκαίρι έως και τις αρχές του φθινοπώρου, μικρά ασπρορόδινα άνθη στις κορυφές των βλαστών. Είναι φυτό ανθεκτικό στο κρύο και πολλαπλασιάζεται με σπόρους που φυτεύονται την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Η Μαντζουράνα είναι βότανο γνωστό από την αρχαιότητα. Το χρησιμοποιούσαν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες οι Έλληνες, οι Αιγύπτιοι και οι Άραβες. Ο Θεόφραστος αναφέρει τη μαντζουράνα ως «αμάρακον» ενώ οι Πλίνιος, Διοσκουρίδης και Κάτουλλος το αναφέρουν ως «σάμψυχον». Οι αρχαίοι έλληνες που έμεναν στη σημερινή Συρία έφτιαχναν από την μαντζουράνα, ένα πολύ δυνατό άρωμα που ονόμαζαν «αμαρακίνον» ή «σαμψύχινον».Το προμηθεύονταν οι γυναίκες της Αθήνας και όπως αναφέρεται ήταν τόσο ευώδες και δυνατό ώστε προκαλούσε πονοκέφαλο.

Εκτός από τη εκτεταμένη χρήση της στη μαγειρική, η Μαντζουράνα ανήκει στα κυριότερα φαρμακευτικά φυτά της σύγχρονης έρευνας. Είναι πολύ ισχυρό μικροβιοκτόνο χάρη στις πτητικές ουσίες που περιέχει ( κυρίως καρβακρόλη και θυμόλη). Οι πτητικές και στυπτικές ουσίες του φυτού βοηθούν και επιταχύνουν την πέψη, καθώς διεγείρουν την έκκριση των στομαχικών υγρών. Καταπόλεμά το λόξυγγα και την ξινίλα του στομάχου. Θεωρείται καλό φάρμακο για το κρυολόγημα γιατί προκαλεί έντονη εφίδρωση. Είναι διουρητικό και βοηθά τον οργανισμό να απόβάλλει τις τοξίνες.

Η Μαντζουράνα είναι περισσότερο γνωστή για την καταπόλέμηση του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας και του πονοκέφαλου. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι φυσικές ουσίες που περιέχει, επηρεάζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Η συχνή κατανάλωση ροφήματος βοηθά στην αύξηση της λειτουργίας του παρασυμπαθητικού συστήματος και στη μείωση του συμπαθητικού. Με αυτόν τον τρόπο το φυτό αυτό δρά ως ένα φυσικό ηρεμιστικό για τον οργανισμό.

Αν θελετε βιολογικη Μαντζουρανα επιλεξτε την συσκευασια των 30γρ.

Μπορείτε να παραασκευάσετε ένα χαλαρωτικό ρόφημα με μαντζουράνα χρησιμοποιώντας μία κουταλιά για ένα φλιτζάνι . Αφήστε το να μουλιάσει για 5-10 λεπτά και στραγγίστε.

Δείτε επίσης

Αλθαία Βιολογική 20gr Grizo Prasino Althaea officinalis
€ 6,90
Κυνόροδο Καρπός (Rosehip) 100gr Rosa canina
€ 4,90
Αρτεμισία (Mugwort) 100gr Artemisia Vulgaris
€ 4,90
Ρείκη (Heather) 1Kg calluna vulgaris
€ 41,30
Κατουάμπα (Σκόνη) 125gr Health Trade Erythroxylum Catuaba
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή