Αγάρ Αγάρ Σκονη Βιολογικη 30gr Biovegan

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8930
Είδος Αποξηραμένα Βότανα
Ονομασία Agarophyte Gelidium
Barcode 4005394151013
Προέλευση Germany
Βάρος 30 gr
Το Agar είναι μία υδρόφιλη κολλώδης ουσία που εξάγεται από τα κυτταρικά τοιχώματα των φυκιών, κυρίως του Agarophyte Gelidium. Τα φύκια αυτά ανήκουν στην κατηγορία της κόκκινης άλγης ( Rhodophyta) που είναι μία από τις παλαιότερες ομάδες των ευκαρυωτικών φυκιών.

Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι έμαθαν να στεγνώνουν τα φύκια και να παρασκευάζουν ράβδους από ζελέ τις οποίες χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική. Σήμερα, το agar χρησιμοποιείται ευρέως και στο δυτικό κόσμο λόγω της θρεπτικής του αξίας και της χαμηλής περιεκτικότητας του σε θερμίδες, η οποία το καθιστά ιδανικό μέρος μιας σωστής διατροφής. Υπάρχουν πολλές συνταγές με agar για πίτες, γλυκά, φρούτα, μαρμελάδες, ζελέ, σάλτσες, κρέμες κ.α.

Το Agar απότελείται κατά 80% από φυτικές ίνες. Περιέχει ακόμα διάφορα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Είναι μια καλή πηγή ασβεστίου και σιδήρου και δεν περιέχει ζάχαρη, λίπος και υδατάνθρακες. Βοηθά στην πέψη, στην απώλεια βάρους και στην απότοξίνωση του οργανισμού. Μετά την κατάποση, απόρροφά το νερό που βρίσκεται στο στομάχι και τριπλασιάζει τον όγκο του. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού. Μελέτες για την παχυσαρκία έχουν επιβεβαιώσει την απότελεσματικότητά του ως συμπλήρωμα σε μια υγιεινή διατροφή χαμηλών θερμίδων. Άλλα οφέλη που συνδέονται με συχνή κατανάλωση του agar είναι η ικανότητά του να περιορίζει τις φλεγμονές και να ηρεμεί το στομάχι. Προτιμάται από τη ζελατίνη γιατί είναι φυτικό, σε αντίθεση με τη ζελατίνη που έχει ζωική προέλευση. Λιώνει στους 85 ° C και στερεοποιείται στους 32 έως 40 ° C , έχει αρκετά σταθερή υφή και χρησιμοποιείται εύκολα στη μαγειρική.

Αυτή η ιδιότητα του προσδίδει μία κατάλληλη ισορροπία μεταξύ εύκολης τήξης και καλής σταθερότητας πήγματος σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Δεδομένου ότι πολλές επιστημονικές εφαρμογές απαιτούν θερμοκρασίες κοντά στη θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος (37 ° C), το agar χρησιμοποιείται σε βιολογικές έρευνες και άλλες επιστημονικές εφαρμογές.

Τα βότανα είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως φάρμακα. Στα Sensities δεν υποστηρίζουμε την αυτοθεραπεία και σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντοτε το γιατρό σας πριν από τη λήψη τους. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη λήψη των βοτάνων πατήστε εδώ.

Δείτε επίσης

Δεντρολίβανο Βιολογικό 40gr Grizo Prasino rosmarinus officinalis
€ 6,90
Φασκόμηλο (Sage) 100gr Salvia fruticosa
€ 2,90
Χρυσόβεργα (Σολιντάγκο) 100gr Solidago virgaurea
€ 4,90
Καλέντουλα (Pot Marigold) 100gr calendula officinalis
€ 3,90
Επιστροφή στην κορυφή