Μιγμα Βαμματων Βαλεριάνα, Λεβάντα και Πασιφλώρα (Sleep Well) 50ml

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2351
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού ύποφέρει από κάποια μορφή διαταραχής του ύπνου (insomnia). Οι διαταραχές του ύπνου ενδέχεται να προκαλούνται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ηλικία, η διατροφή, το επάγγελμα, τα επίπεδα καθημερινού άγχους κ.τ.λ. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου και ο "κακός ή ανήσυχος" ύπνος, ενδέχεται να οδηγήσουν σε έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα και να επηρεάσουν τη συνολική υγεία και απόδοση ενός ατόμου.

Το Sleep Well είναι ένας συνδυασμός βοτάνων τα οποία είναι γνωστά για τις "χαλαρωτικές" και "ηρεμιστικές" ιδιότητες τους. Το Sleep Well περιέχει Βαλεριάνα, Λεβάντα και Πασιφλώρα.

H Βαλεριάνα είναι γνωστή για τη χαλαρωτική της δράση. Ανεξάρτητες κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει τως η χρήση της Βαλεριάνας μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να μας πάρει ο ύπνος, μειώνει τη πιθανότητα να ξυπνήσουμε το βράδυ, επιμηκύνει το συνολικό χρόνο ύπνου και γενικότερα βελτιώνει τη συνολική ποιότητα του ύπνου. Για το λόγο αυτό η Βαλεριάνα είναι και γνωστή ως "God's Valium". Η Λεβαντα γενικά θεωρείται πως έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις μελαγχολίας και ήπιας κατάθλιψης. Το βάμμα της θεωρείται από πολλούς βοτανοθεραπευτές κατάλληλο για την αντιμετώπιση των νευρικών πονοκεφάλων και της αϋπνίας. Η Πασιφλώρα θεωρείται πως είναι ένα βοτανο με ήπια, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματική, ηρεμιστική δράση. Θεωρείται πως επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα αντιμετωπίζοντας διαταραχές όπως είναι το άγχος, η μελαγχολία, η υπερένταση και η υπερβολική νευρικότητα. Αρκετοί Βοτανοθεραπευτές υποστηρίζουν πως οι "ηρεμιστικές" ιδιότητες της Πασιφλωρας έχουν επίδραση και στους μύες (μυοχαλαρωτική δράση).

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Το Sleep Well προτείνεται να καταναλώνεται 1-2 ώρες πριν από το βραδυνό ύπνο. Δεν πρέπει να καταναλώνεται - όπως όλα τα βάμματα - κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Εκουιζέτο Βάμμα (Horsetail) 50ml Nature & Body equisetum arvense
€ 11,90
Μάτσα Πράσινο Τσάι Βάμμα (Green Tea Matcha) 50ml Nature & Body camelia sinensis
€ 14,90
Χρυσόβεργα - Σολιντάγκο Βάμμα (Goldenrod) 50ml Nature & Body Solidago virgaurea
€ 8,90
Μέντα Βάμμα (Peppermint) 50ml Nature & Body Mentha Piperita
€ 8,90
Αχιλλέα Βάμμα (Yarrow) 50ml Nature & Body achillea millefolium
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή