Αγιάγκαθο Βάμμα (Blessed Thistle) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 1574
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία Carduus benedictus
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Αγιάγκαθου ή Κνίκου (Carduus benedictus) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Αγιάγκαθο. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τo αγιάγκαθο χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αύξηση της ροής του μητρικού γάλατος (γαλαταγωγό) καθώς και ως τονωτικό της πέψης. Η δράση του ως γαλακταγωγό οφείλεται στη ουσία κνισίνη (0,2%) και χρησιμοποιείται ευρέως για το σκοπό αυτό στο Καναδά. Προτείνεται από το Canadian Breastfeeding Foundation το οποίο και έχει διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του. Το Αγιάγκαθο χρησιμοποιείται επίσης ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Εξαιτίας της πικρής του γεύσης θεωρείτε ότι διεγείρει το συκώτι, αυξάνοντας έτσι τις γαστρικές εκκρίσεις καθώς και την έκκριση χολής.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Φραγκοστάφυλο Βάμμα (Blackcurrant) 50ml Nature & Body ribes ni grum
€ 11,90
Λουίζα Βάμμα (Lemon Verbena) 50ml Nature & Body aloysia citrodora
€ 11,90
Λυκίσκος Βάμμα (Hops Glands) 50ml Nature & Body Humulus Lupulus
€ 8,90
Γανόδερμα Βάμμα (Red Reishi) 50ml Nature & Body Ganoderma lucidum
€ 14,90
Σημύδα Βάμμα (White Birch) 50ml Nature & Body betoula alba
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή