Νεπέτα Βάμμα (Catnip) 50ml Nature & Body

€ 8,90 € 6,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1577
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Προέλευση Netherlands
Ονομασία nepeta cataria
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βαμμα. Τα βαμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το Βαμμα Νεπετας (Nepeta cataria) περιέχει τα ίδια ενεργά συστατικά με το αποξηραμένο βοτανο Νεπετα. Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία η Νεπετα χρησιμοποιείται κυρίως για τη γρίπη ή τις λοιμώδεις παιδικές ασθένειες καθώς και για την αντιμετώπιση της αϋπνίας (πάλι κυρίως για παιδιά). Η κατανάλωση ροφηματος Νεπετας προκαλεί εφίδρωση σε περιπτώσεις πυρετού και για το λόγο αυτό θεωρείται εξαιρετικό βότανο για παιδιά με γρίπη ή ασθένειες όπως η ιλαρά και οι μαγουλάδες. Η Νεπετα περιέχει την ουσία νεπετολακτόνη (nepetalactone) η οποία έχει ήπια ηρεμιστική δράση. Καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και ως εκ τούτου βοηθάει αποτελεσματικά στο να μπορέσει να κοιμηθεί ένα ανήσυχο παιδί. Σε σύγκριση με τη Βαλεριάνα, η Νεπέτα έχει πολύ πιο ήπια δράση, δεν έχει παρενέργειες και έχει πολύ πιο ευχάριστη γεύση (ειδικά αν προστεθεί λίγο μέλι).

Η Νεπετα χρησιμοποιείται ακόμη (πάλι σε περιπτώσεις παιδιών) για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών όπως οι κολικοί, η διάρροια και γενικότερα η αναστάτωση του στομάχου. Η δράση αυτή οφείλεται κυρίως στις τανίνες που περιέχει το βότανο.

Τα βαμματα βοτανων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Όλα τα βαμματα βοτανων που προσφέρονται από τα Sensities παρασκευάζονται στην Ολλανδία κάτω από τις αυστηρότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με βάση τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού GMP (Good Manufacturing Practice).

Δείτε επίσης

Αγριμόνιο Βάμμα (Agrimony) 50ml Nature & Body A grimonia eupatoria
€ 11,90
Ύσσωπος Βάμμα (Hyssop) 50ml Nature & Body Hyssopus officinalis
€ 8,90
Βερμπένα -Σταυροβότανο Βάμμα (Vervain) 50ml Nature & Body Verbena Officinalis
€ 8,90
Μποράγκο Βάμμα (Borage) 50ml Nature & Body borago officinalis
€ 8,90
Ουνκάρια Βάμμα (Cat’s Claw ) 50ml Nature & Body uncaria tomentosa
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή