Φραγκοστάφυλο Βάμμα (Blackcurrant) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2460
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία ribes ni grum
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το βάμμα Φραγκοστάφυλου (Ribes nigrum) προέρχεται από την επεξεργασία των φύλλων του γνωστού θάμνου με τα "πεντανόστιμα" μούρα. Το Φραγκοστάφυλο προέρχεται από τη Βόρεια Ευρώπη και Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται εκτεταμένα, εδώ και 500 χρόνια, σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Είναι πολύ γνωστό για τον υπέροχο χυμό του, καθώς και για τη χρήση του σε γλυκίσματα.

Το Φραγκοστάφυλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C , βιταμίνη B, P, Ε, προβιταμίνη Α, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο. Αυτό το καθιστά αποτελεσματικό στην προστασία του οργανισμού από λοιμώδεις νόσους. Εκτός από βιταμίνες, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, δημιουργώντας παράλληλα το αίσθημα του κορεσμού στο στομάχι. Επίσης, το φρούτο αυτό διευκολύνει την πέψη αν καταναλωθεί μετά το γεύμα. Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυτικές ουσίες γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση, καθώς περιορίζουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τους ιστούς του σώματος. Το φραγκοστάφυλο καταπολεμά τη σωματική και ψυχική εξάντληση, επιταχύνει την αποβολή των τοξινών, ρυθμίζει τη λειτουργία των νεφρών, ανακουφίζει τα συμπτώματα της φαρυγγίτιδας, του χρόνιου βήχα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όπως στο τσάϊ του Φραγκοστάφυλου, έτσι και στο βάμμα χρησιμοποιούνται τα φύλλα του φυτού.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το βαμμα Φραγκοστάφυλλου παρασκευάζεται στην Αγγλία κάτω από τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με αποκλειστική χρήση οργανικών (organic) πρώτων υλών.

Δείτε επίσης

Ταραξάκο Βάμμα (Dandelion) 50ml Nature & Body taraxacum officinale
€ 11,90
Βιβούρνο Βάμμα (Black Haw) 50ml Nature & Body Viburnum Prunifolium
€ 8,90
Τροπαίολο Βάμμα (Cress Indian) 50ml Nature & Body tropaeοlum majus
€ 8,90
Κανέλα Βάμμα (Cinnamon) 50ml Nature & Body cinnamomum zeylanicum
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή