Ινδικό Τζίνσενγκ Βάμμα (Indian Ginseng) 50ml Nature & Body

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2472
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Withania Somnifera
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση Netherlands
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Το ινδικό ginseng (Withania Somnifera) είναι ένας θάμνος που ανήκει στην οικογένεια Solanaceae. Φύεται κυρίως στην Ινδία και το Νεπάλ, όπου είναι γνωστό με το όνομα Ashwagandha. Το στέλεχός του καλύπτεται από χνούδι και τα κλαδιά του απλώνονται σε αστεροειδή σχηματισμό. Τα άνθη του είναι μικρά και πράσινα, ενώ το ώριμο φρούτο πορτοκαλί-κόκκινο. Οι μεγάλες, καφέ, κονδυλώδεις ρίζες του χρησιμοποιούνται ευρέως για ιατρικούς λόγους.

Η ρίζα του φυτού έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 2000 χρόνια στην παραδοσιακή ινδική ιατρική Αγιουρβέδα για την ενίσχυση της μακροζωίας, της ψυχικής και σωματικής ευεξίας, της αντοχής, της ζωτικότητας και της σεξουαλικής ενέργειας. Τα μούρα και τα φύλλα του εφαρμόζονται τοπικά σε όγκους, φυματίωση, εξανθήματα, και έλκη.

Τα κύρια ενεργά συστατικά του φυτού είναι τα αλκαλοειδή και οι στεροειδείς λακτόνες, μεταξύ των οποίων και η τροπίνη cuscohygrine. Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι ορισμένα από αυτά συστατικά του φυτού, αν ληφθούν στην κατάλληλη δόση, μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία διαφόρων νευροδιαβιβαστών και, ως εκ τούτου, μπορεί να είναι χρήσιμα στη θεραπεία των ψυχικών διαταραχών. Το ινδικό ginseng έχει μια κατευναστική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τις ορμόνες που προκαλούν στρες, όπως η κορτιζόλη. Επειδή είναι ένα ήπιο ηρεμιστικό, χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της αϋπνίας.

Είναι ένα μοναδικό φυτό με αγχολυτική δράση, που αυξάνει τη φυσική αντοχή και προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές επιδράσεις του στρες. Τονώνει το σώμα, καταπολεμά τη γενική αδυναμία και βοηθά στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών που σχετίζονται με το άγχος, όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η αρθρίτιδα, ο διαβήτης, η υπέρταση κ.α. Συστήνεται από την εναλλακτική ιατρική της Αγιουρβέδα ως ένα καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο.( Κάθε φυτικό συμπλήρωμα, χρειάζεται χρόνο για να δείξει τα ευεργετικά του αποτελέσματα. Συνήθως χρειάζονται 3-4 εβδομάδες το λιγότερο).

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Αλχιμήλλη Βάμμα (Ladie's Mantle) 50ml Nature & Body alchemila alpina
€ 11,90
Αγριοκαστανιά Βάμμα (Horse Chestnut) 50ml Nature & Body Aesculus Hippocastanum
€ 11,90
Γκίνγκο Μπιλόμπα Βάμμα (Ginkgo) 50ml Nature & Body Ginkgo Billoba
€ 11,90
Επιλόβιο Βάμμα (WillowHerb) 50ml Nature & Body epilobium ciliatum
€ 11,90
Τσιμιτσιφούγκα Βάμμα (Black Cohosh) 50ml Nature & Body Cimicifuga Racemosa
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή