Βρώμη Βάμμα (Oat) 50ml Nature & Body

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 2476
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία avena sativa
Προέλευση Netherlands
Εταιρεία Nature & Body
Τα βαμματα βοτανων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Η βρώμη (Avena sativa) είναι ένα είδος δημητριακών που καλλιεργείται ευρέως για τους σπόρους της. Τα οφέλη από την κατανάλωση βρώμης για τη γενική υγεία και τη μακροζωία είναι πολλαπλά. Η βρώμη έχει την υψηλότερη συγκέντρωση πρωτεϊνών από όλα τα σιτηρά. Περιέχει φυτοχημικά (χημικές ουσίες των φυτών), οι οποίες έχουν συσχετισθεί με την προστασία από χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος. Περιέχει επίσης μια καλή ισορροπία από απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν συνδεθεί με τη μακροζωία και την καλή υγεία. Eίναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες όπως η βήτα γλυκάνη. Η βήτα γλυκάνη φαίνεται οτι βοηθά στην ταχύτερη ανταπόκριση του οργανισμού σε λοιμώξεις. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, η βήτα γλυκάνη μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα ορισμένων κυττάρων του ανοσοποιητικού να δράσουν στην περιοχή μιας βακτηριακής μόλυνσης, με αποτέλεσμα την ταχύτερη επούλωση.

Οι διαλυτές ίνες της βρώμης μειώνουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη του αίματος. Καθώς περνούν μέσα από το πεπτικό σύστημα, σχηματίζουν ένα πήγμα που παγιδεύει ορισμένες ουσίες που σχετίζονται με τη χοληστερόλη. Η συσσώρευση της χοληστερόλης σχετίζεται με πολλές μορφές καρδιαγγειακών παθήσεων. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά οτι η συχνή κατανάλωση βρώμης προστατεύει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος. Οι διαλυτές ίνες λειτουργούν ως αντι-υπερτασικά, καθώς έχουν την ικανότητα να ρυθμίζουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Η βρώμη είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και θεραπεύουν τη δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Γνωστά είναι επίσης τα οφέλη από την κατανάλωση βρώμης στα σάκχαρα του αίματος και, κατ’επέκταση, στον έλεγχο του βάρους. Η Β-γλυκάνη επιβραδύνει την αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μετά από το γεύμα και καθυστερεί την πτώση στα χρονικά διαστήματα πριν τα γεύματα. Καθώς η βήτα-γλυκάνη χωνεύεται, σχηματίζει μία γέλη, η οποία προκαλεί την αύξηση των περιεχομένων του στομάχου και του λεπτού εντέρου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιβραδύνεται η πέψη και παρατείνεται η απορρόφηση των υδατανθράκων στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγονται οι απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και ρυθμίζεται καλύτερα το αίσθημα της πείνας. Επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν ότι τα άτομα που καταναλώνουν καθημερινά βρώμη έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα της βρώμης σε υδατάνθρακες, χωρίς την προσθήκη περιττού λίπους, την καθιστά μια καλή πηγή κάλυψης των καθημερινών ενεργειακών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού. Πειραματικές έρευνες έχουν δείξει οτι η απόδοση των αθλητών βελτιώνεται όταν καταναλώνουν βρώμη μία ώρα πριν την προπόνηση.

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Η συνηθισμένη δοσολογία είναι 1ml (περίπου 20 σταγόνες την ημέρα). Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Δείτε επίσης

Φραγκάρια Βάμμα (Strawberry) 50ml Nature & Body Fragaria vesca
€ 8,90
Μάκα Βάμμα (Maca) 50ml Nature & Body lepidium meyenii
€ 14,90
Ύσσωπος Βάμμα (Hyssop) 50ml Nature & Body Hyssopus officinalis
€ 8,90
Επιστροφή στην κορυφή