Φυτολλάκα Βάμμα (Poke Root) 50ml Nature & Body

€ 11,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 2998
Είδος Βάμματα Βοτάνων
Βάρος 50 ml
Ονομασία Phytolacca decandra
Εταιρεία Nature & Body
Προέλευση United Kingdom
Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα (συνήθως καθαρό οινόπνευμα), για μία περίοδο 4-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εκχύματα και τα αφεψήματα.

Η Φυτολάκκα ή Μαυροστάφυλο (Phytolacca Decandra) είναι ένα μικρό δέντρο που το συναντάμε συχνά στον ελληνικό χώρο. Το όνομά του προέρχεται από την ελληνική λέξη φυτό και την αραβική λέξη lacca, που σημαίνει χρώμα. Οι βλαστοί του είναι κοκκινωποί, τα φύλλα του μεγάλα, με ωοειδές σχήμα, τα άνθη του λευκά και οι καρποί του στρογγυλοί και σκουρόχρωμοι, σαν σταφύλια. Παλαιότερα, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, από αυτούς τους μαύρους, ζουμερούς καρπούς χρωμάτιζαν το κρασί. Ωστόσο, αυτή η πρακτική απαγορεύτηκε, καθώς το φυτό σε νωπή μορφή, θεωρείται ιδιαίτερα τοξικό. Αντίθετα, η χρήση του σε μορφή βάμματος έχει θεραπευτική δράση, χωρίς τις επικίδυνες παρενέργειες του νωπού φυτού.

H Φυτολάκκα περιέχει αλκαλοειδείς ρητίνες, τριτερπενοειδείς σαπωνίνες, τανίνη, φυτολακκικό οξύ και μυρμηκικό οξύ. Τα συστατικά της έχουν έντονη λιποδιαλυτική δράση και η κατανάλωση του βάμματος θεωρείται πως συμβάλει στη καταπολέμηση του τοπικού πάχους. Όσον αφορά τις θεραπευτικές του ιδιότητες, συστήνεται για λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού συστήματος καθώς βοηθά στον καθαρισμό των λεμφικών αδένων και τον περιορισμό της καταρροής. Θεωρείται πως μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη θεραπεία της λαρυγγίτιδας, της αμυγδαλίτιδας και της παρωτίτιδας. Θεωρείται επίσης ένα φυσικό φάρμακο για τα λεμφικά προβλήματα και ιδιαίτερα τη μαστίτιδα, καθώς και για τους χρόνιους ρευματισμούς. Σε περίπτωση λήψης αυξημένης δόσης, δρα ως ισχυρό καθαρτικό και εμετικό.

Το βάμμα της Φυτολλάκας πρέπει να καταναλώνεται με πολύ μεγάλη προσοχή. Η ημερήσια δόση δεν πρέπει να ξεπερνά, σε καμμία περίπτωση, τις 5 σταγόνες (διαλυμένες σε 1 ποτήρι νερό).

Τα βαμματα διατηρούν όλα τα ενεργά συστατικά του βοτάνου, είναι ιδιαίτερα απλά στη λήψη τους και απόλυτα φυσικά. Υπερτερούν αναμφισβήτητα έναντι των συμπληρωμάτων διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς δεν περιέχουν χημικές ουσίες και συντηρητικά και απορροφώνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό.

Τα βαμματα βοτάνων είναι πολύ δραστικά και για το λόγο αυτό πρέπει να καταναλώνονται σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Δεν πρέπει να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Η Φυτολλάκα δεν πρέπει να καταναλώνεται από ανήλικους.

Δείτε επίσης

Ρίγανη Βάμμα (Oregano) 50ml Nature & Body Oreganum Officinale
€ 8,90
Αρπαγόφυτο Βάμμα (Devil's Claw) 50ml Nature & Body Harpagophytum Procumbens
€ 14,90
Μελιλωτός Βάμμα (Melilot) 50ml Nature & Body Melilotus Officinalis
€ 8,90
Φασκόμηλο Βάμμα (Sage) 50ml Nature & Body salvia triloba
€ 11,90
Πρόπολη Μελισσών 30% Βάμμα 30ml Macrovita
€ 14,90
Επιστροφή στην κορυφή