Σανταλόξυλο Amyris (Sandalwood) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body

€ 7,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 1428
Είδος Αιθέρια Έλαια
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Προέλευση Jamaica
Βάρος 10 ml
Ονομασία amyris balsamifera
Εταιρεία Nature & Body
Barcode 5200431900114
Το Σάνταλο, επιστημονική ονομασία Amyris balsamifera είναι μικρό, αειθαλές δέντρο - φθάνει σε ύψος τα 9μ. - της οικογένεια των Ρυτοειδών (Santalaceae) με σκληρά φύλλα και μικρά κόκκινα λουλούδια. Το Σανταλόξυλο ή Καρδιόξυλο είναι το πλήρες ξύλο όπου το δέντρο εναποθέτει δευτερογενή προϊόντα μεταβολισμού — στην περίπτωση αυτή το ευωδιαστό κίτρινο έλαιό του. Το καλύτερο ξύλο προέρχεται από δέντρα ηλικίας άνω των 60 ετών. Το σανταλόξυλο αποτελεί πηγή πολύτιμου ξύλου και αρωματικού ελαίου ήδη από τον πέμπτο αιώνα π.Χ.
Το αιθέριο έλαιο του φυτού προέρχεται μέσω απόσταξης ατμού του Σανταλόξυλου και έχει άρωμα παλαιωμένου ξύλου. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Σεσκιτερπενόλες 70% : καδινόλη, βαλσαμιόλη, καδινόλη και καρυοφυλλένιο, ουσίες με εξαιρετική θεραπευτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο του σανταλόξυλου έχει σημαντικές χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Φαίνεται ότι ηρεμεί το σώμα και το πνεύμα, ενώ συνεισφέρει και στην καταπολέμηση του άγχους, του στρες και της κατάθλιψης. Επιπλέον, θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως τη βρογχίτιδα και τη λαρυγγίτιδα, ενώ χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την ανάπλαση και αναζωογόνηση του δέρματος.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν επίσης, ότι συμβάλλει σημαντικά στην επούλωση τραυμάτων και πληγών. Ρίξτε μερικές σταγόνες σανταλόξυλου στην κρέμα που χρησιμοποιείτε για μετά το ξύρισμα, και ανακουφιστείτε από κοκκινίλες, φλεγμονές και ερεθισμούς της επιδερμίδας. Τέλος, σε συνέργια με τα αιθέρια έλαια πατσουλί και ylang ylang, συνίσταται ως ισχυρό αφροδισιακό, καθώς είναι κατάλληλο για τη δημιουργία ζεστής, ερωτικής ατμόσφαιρας, ενώ είναι ιδανικό για την ενίσχυση της πνευματικότητας και τον διαλογισμό.
Το αιθέριο έλαιο του Σανταλόξυλου συνδυάζεται πολύ καλά με: Λεβάντα, Σιτρονέλλα, Κέδρο.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την ασφαλή χρήση των αιθέριων ελαίων παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Οι φίλες και φίλοι των Sensities που ασχολούνται επαγγελματικά με το μασαζ και την αρωματοθεραπεία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας, για να λάβουν έκπτωση 10% επί της τιμής των αιθέριων ελαίων.

Δείτε επίσης

Μαστίχα Πόσιμο 5ml Terpenic Labs pistacia lentiscus
€ 29,90
Γεράνι (Geranium) Bourbon (Κιούλι) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body pelargonium roseum
€ 9,90
Κάρδαμο Bio Πόσιμο 5ml Terpenic Labs elettaria cardamomum
€ 19,90
Γεράνι Bourbon Πόσιμο 10ml Terpenic Labs
€ 27,90
Δάφνη Ιωαννίνων 7ml Κίτσος pimenta racemosa
€ 6,90
Επιστροφή στην κορυφή