Ρίγανη Άγρια 5ml Ikaria Nature

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 6627
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 5 ml
Ονομασία origanum onites
Προέλευση Hellas
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Ikaria Nature
Η άγρια ρίγανη του νησιού της Ικαρίας (επιστημονική ονομασία origanum onites) ή αλλιώς νησιωτική ρίγανη συναντάται μόνο σε κάποια νησιά του Αιγαίου και σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας.
Είναι ένας πολυετής θάμνος, ο οποίος, τον Μάιο, την εποχή της ανθοφορίας του, είναι γεμάτος από μακρά πράσινα φυλλώδη στελέχη που καταλήγουν σε επίπεδα λευκά λουλούδια, η οσμή των οποίων, όταν περνάει από πάνω τους το δρεπάνι, είναι ιδιαίτερα ισχυρή, σχεδόν καθηλωτική! Φυτό ιδιαίτερα αρωματικό, φαρμακευτικό και αρτυματικό, εξαιρετικά αγαπητό από τις μέλισσες, αποδίδει λιγότερο σε σύγκριση με το κοινό είδος origanum vulgare hirtum, εντούτοις, η εντοπιότητά του και η ξεχωριστή ευωδιά του, το καθιστούν εξαιρετική επιλογή απόσταξης.

Το αιθέριο έλαιο της άγριας ρίγανης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε καρβακρόλη και θυμόλη καθώς και σε γλυκοσίδια, φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα, διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή, αντιοξειδωτική και ιοκτόνο δράση. Τα αποτελέσματα πολλών μελετών αναδεικνύουν το έλαιό της άγριας ρίγανης ως φυσικό αντιβιοτικό, πραγματικό ιάμα σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως ιώσεις και μικρόβια του αναπνευστικού, γρίπη, πνευμονία, ιγμορίτιδα, καθώς και σε εντερικές και πεπτικές δυσλειτουργίες.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά διάφορους μύκητες, όπως ο σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος, αλλά και αλλεργίες, εκζέματα, ψωρίαση κλπ, ενώ μία ακόμη σημαντική χρήση του είναι η καταπολέμηση των χρόνιων ρευματισμών. Τέλος, θεωρείται ότι η αντιοξειδωτική του δράση είναι 42 φορές ισχυρότερη από αυτή των μήλων, 30 φορές πιο δυνατή από αυτή της πατάτας και 12 φορές πιο ισχυρή από αυτή των πορτοκαλιών.

Δείτε επίσης

Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body Cananga odorata
€ 39,50
Μαύρο Πιπέρι Bio Πόσιμο 5ml Terpenic Labs piper ni grum
€ 9,90
Βενζόη Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs styrax tonkinensis
€ 12,90
Χαμομήλι Γερμανικό (German Chamomile) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body matricaria recutita
€ 36,90   € 24,90
Θυμάρι Άγριο Πόσιμο 5ml Terpenic Labs
€ 9,90
Επιστροφή στην κορυφή