Θυμάρι 12ml Amygdalea

€ 9,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 8564
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 12 ml
Προέλευση Hellas
Εταιρεία Αμυγδαλέα
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Ονομασία Thymus Vulgaris
Το Θυμάρι (White Thyme) προέρχεται από το φυτό με την κοινή ονομασία Thymus Vulgaris και η χρήση του είναι ευρέως γνωστή από την εποχή της αρχαιότητας (αναφέρεται από τον Ιπποκράτη). Στη χώρα μας ήταν για πολλούς αιώνες σχεδόν αποκλειστικά διαδεδομένο ως κοινό "μυρωδικό" στη μαγειρική, εντούτοις τα τελευταία χρόνια ενισχύεται συνεχώς η διαπίστωση πως διαθέτει αξιοθαύμαστες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Το αιθέριο έλαιο Θυμαριού της amygdalea προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και ανθών του και έχει ένα δροσερό, βοτανικό άρωμα. Παρουσιάζει έντονη αντισηπτική και αντιβακτηριακή δράση καθώς περιέχει την ουσία Thymol, το κύριο συστατικό των περισσότερων σύγχρονων στοματικών διαλυμάτων. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τη περιποίηση μελανιών, τραυμάτων, εκδορών, πρηξιμάτων και δερματικών μολύνσεων, αλλά και για τη περιποίηση της επιδερμίδας που υποφέρει από δερματοπάθειες, ακμή, εκζέματα και ψωρίαση, καθώς και για εντριβές σε περιπτώσεις μυοσκελετικών πόνων.

Στη περίπτωση των μυοσκελετικών πόνων, το λάδι του Θυμαριού χρησιμοποιείται κυρίως για εντριβές/μασάζ για την ανακούφιση των πόνων από την αθρίτιδα αλλά και για τους "πιασμένους" μύες, του πόνους από αυχενικό σύνδρομο κ.ο.κ.
Τα τελευταία χρόνια το έλαιο θυμαριού έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από εταιρίες καλλυντικών για την ενδυνάμωση των μαλλιών, αλλά και ως συστατικό σε παραφαρμακευτικά προϊόντα για την αντιμετώπιση των ονυχομυκητιάσεων.

Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για το κρύωμα, το βήχα, τις μεταδοτικές ασθένειες και τη βρογχίτιδα, αλλά και ως ενισχυτικό της μνήμης και της συγκέντρωσης

Το αιθέριο έλαιο του Θυμαριού συνδυάζεται εξαιρετικά με λεβάντα, δενδρολίβανο, λεμόνι, περγαμόντο, μαντζουράνα δημιουργώντας μοναδικές αρωματικές συνέργιες.

Η εταιρία Amygdalea ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 στο Βόλο με σκοπό την παραγωγή 100% φυσικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας, χωρίς καμία πρόσμιξη ή επεξεργασία και με πρώτες ύλες αποκλειστικά ελληνικές.

100% αδιάλυτο αιθέριο έλαιο

Προσοχή!
-Να διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος
-Να μην χρησιμοποιείται αδιάλυτο στο δέρμα
-Κρατήστε το μακριά από παιδιά

Δείτε επίσης

Άνηθος (Dill Seed) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Anethum graveolens
€ 7,90
Υλάνγκ Υλάνγκ (Ylang Ylang) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Cananga odorata
€ 7,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body rosa centifolia
€ 34,90
Λεβαντίνη (Lavandin) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body lavandula × inermedia
€ 3,20
Επιστροφή στην κορυφή