Λεβάντα Πόσιμη 10ml Terpenic Labs

€ 14,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 5308
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Προέλευση Spain
Ονομασία Lavandula angustifolia
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Barcode 8436553160571
Εταιρεία Terpenic Labs
Υπάρχουν 48 είδη λεβάντας με εκατοντάδες γενότυπους, οι οποίοι διαφοροποιούνται μεταξύ τους με βάση μία σειρά από ξεχωριστά χαρακτηριστικά που εκκινούν από το σχήμα τους μέχρι και την περιεκτικότητα τους σε αιθέρια έλαια. Η Λεβάντα η Γνήσια, (Lavender) επιστημονική ονομασία Lavandula angustifolia, αποτελεί ένα από τα κύρια είδη του φυτού και παράγει υψηλής ποιότητας αιθέριο έλαιο. Είναι ένας πολυετής θάμνος της οικογένειας των Χειλανθών (Lamiaceae), με σκληρό κορμό, πλατύ πράσινο-γκρι φύλλωμα και κοντούς μίσχους λουλουδιών μπλε χρώματος.

Το αιθέριο έλαιο της Λεβάντας της Γνήσιας (Lavender) θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο ασφαλή στη χρήση αιθέρια. Λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και το άρωμά του είναι γλυκό και φρέσκο με πλούσιο λουλουδένιο υπόχρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Τερπενικοί εστέρες : οξικός λιναλυλεστέρας και οι Τερπενικές αλκοόλες : λιναλοόλη, ουσίες με ισχυρή αντισηπτική, νευρορυθμιστική και αναπλαστική δράση.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο “Lavender” της εταιρίας terpenic labs είναι ένα εξαιρετικό προϊόν με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Λόγω της αντισηπτικής του δράσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, γρίπη, κρυολόγημα, βρογχίτιδα, αλλά και τις μολυσματικές ή αλλεργικές παθήσεις του δέρματος, όπως ουλές ακμής, κνησμό, έκζεμα, ψωρίαση. Επιπλέον, συνιστάται και για την ανακούφιση των πόνων και των συσπάσεων των μυών, των νευροφυτικών διαταραχών (σπασμοί του πεπτικού συστήματος, ναυτία, ημικρανία, άσθμα), καθώς και την τόνωση της καρδιάς, ενώ θεωρείται ιδανικό και για την καταπολέμηση του στρες και τη διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας. Συνιστάται δε, ιδιαιτέρως σε όσους πάσχουν από κρίσεις πανικού. Τέλος, συμβάλλει σημαντικά στην αναγέννηση των ιστών της επιδερμίδας και την άμεση αναζωογόνηση του δέρματος. Τόπος προέλευσης: Ισπανία/ Βουλγαρία.

Απολαύστε ένα ιδιαίτερα χαλαρωτικό και αρωματικό αφέψημα συνδυάζοντας φύλλα Λουΐζας με αιθέριο έλαιο λεβάντας. Τρίψτε 5 φύλλα Λουΐζας σε ένα γουδί και στάξτε 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε καλά και κατόπιν προσθέστε ζεστό νερό. Αφήστε περίπου για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια σουρώστε.
Δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερες αντενδείξεις.

Δείτε επίσης

Λεβαντίνη Πόσιμη 10ml Terpenic Labs lavandula burnatii
€ 7,90
Ραβενσάρα (Ravensara) Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body ravensara aromatica
€ 49,90   € 39,60
Θυμάρι Λευκό 10ml Terpenic Labs thynus mastichina
€ 9,90
Φασκόμηλο 12ml Αmygdalea salvia officinalis
€ 11,90
Επιστροφή στην κορυφή