Παλμαρόζα Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs

€ 8,90


Διαθεσιμότητα Άμεσα διαθέσιμο
Κωδικός 7671
Είδος Αιθέρια Έλαια
Βάρος 10 ml
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Εταιρεία Terpenic Labs
Προέλευση India
Ονομασία cymbopogon martinii
Barcode 8436553160847
Η Παλμαρόζα (Palmarosa) ή Φοινικόροδο, επιστημονική ονομασία Cymbopogon Martinii είναι ποώδες είδος του γένους των αρωματικών τροπικών χόρτων Cymbopogon, της οικογένειας Poace, σ το οποίο περιλαμβάνονται επίσης το λεμονόχορτο και η σιτρονέλλα. Ιθαγενές στην Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, το χόρτο καλλιεργείται εκτεταμένα στη Μαδαγασκάρη, την Ινδία, τη Βραζιλία και τα νησιά Κομόρο.

Το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα λαμβάνεται με απόσταξη μέσω ατμού ολόκληρου του φυτού και έχει ένα γλυκό, ελαφρά βοτανικό, λουλουδένιο άρωμα που θυμίζει μίξη από ρόδο και γεράνι. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι οι Αλκοόλες: γερανιόλη και οι Εστέρες: οξεικός εστέρας γερανυλίου, ουσίες με αξιοσημείωτη αντισηπτική, αντιμικροβιακή, αντιμυκητιασική, βακτηριοκτόνα και λεμφοτονωτική δράση.

Το αιθέριο έλαιο Παλμαρόζα της εταιρίας terpeniclabs είναι ένα εξαιρετικό προιόν με ποικίλες ιαματικές δράσεις. Συστήνεται κυρίως για θεραπείες του ουροποιητικού συστήματος, όπως την καταπολέμηση της κυστίτιδας, της, κολπίτιδας, της ουρηθρίτιδας, αλλά και για την αντιμετώπιση λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού, όπως τη θεραπεία της ωτίτιδας, της ιγμορίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας. Καθώς θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα μυκητοκτόνα και μικροβιοκτόνα αιθέρια, η Παλμαρόζα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καταπολέμηση πολλών δερματικών παθήσεων, όπως ακμή, δερματίτιδα, μηκητίαση, έκζεμα κλπ. ενώ λόγω της λεμφοαποστραγγικτικής της ιδιότητας είναι ιδανική για την αντιμετώπιση των οιδημάτων. Επιπλέον, θεωρείται εξαιρετικός αντιγηραντικός παράγοντας, καθώς τονώνει και αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος, ενώ ισχυρές είναι και οι ανοσοδιεγερτικές του ιδιότητες, οι οποίες θα σας προστατέψουν από τους ιούς που υπάρχουν στο περιβάλλον.

Συνδυάζεται εξαιρετικά με: Ροδόξυλο, Ινδικό Σανταλόξυλο, Ylang Ylang, Σιτρονέλλα.

Για Μυκητιάσεις: Ανακατέψτε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο Tree, Tea + 6 σταγόνες Palmarosa + 4 σταγόνες Πυραλίς (Wintergreen), 30ml φυτικού ελαίου Calófilo. Εφαρμόστε τοπικά 3-4 φορές την ημέρα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαχύτες ελαίων, ως αρωματικό τροφίμων ή ως αποσμητικό χώρου
Προέλευση: Ινδία
Προσοχή! Να μην χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Δείτε επίσης

Κίστος Bio 5ml Πόσιμος Terpenic Labs cistus ladaniferus
€ 21,90
Ρόδο (Rose) 5% σε Σταφυλέλαιο Αιθέριο Έλαιο 50ml Nature & Body rosa centifolia
€ 34,90
Ελίχρυσος 5ml Συνεταιρισμός Βοϊου Κοζάνης helichrysum angustifolia
€ 29,90
Πάλο Σάντο (Palo Santo) 10ml Ancient Wisdom
€ 39,90
Επιστροφή στην κορυφή