Θυμάρι Λιναλόλη Bio Πόσιμο 5ml Terpenic Labs

€ 12,90


Διαθεσιμότητα Μη διαθέσιμο
Κωδικός 5058
Είδος Αιθέρια Έλαια
Προέλευση Spain
Ονομασία thymus zygis
Υλικό 100% Καθαρό Αιθέριο Έλαιο
Βάρος 5 ml
Barcode 8436553174097
Εταιρεία Terpenic Labs
Με το όνομα Θυμάρι (Thym) αναφέρονται 350 περίπου είδη του γένους Thymus, της ευρύτερης βοτανικής οικογένειας Lamiaceae, τα οποία απαντώνται σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, της Βορείου Αφρικής και της Ασίας. Οι κυριότερες αρωματικές ουσίες του θυμαριού είναι: η θυμόλη, η καρβακρόλη, η λιναλοόλη, η γερανιόλη και η α-τερπινεόλη. Παρατηρείται όμως μία αξιοσημείωτη ποικιλότητα στην εκατοστιαία περιεκτικότητα των παραπάνω ουσιών που υποδηλώνει την ύπαρξη διαφορετικών χημειότυπων θυμαριού, με παρόμοιες βέβαια ιδιότητες και δράσεις, ανάλογα με την ποσοστιαία αναλογία των στοιχείων αυτών στην σύσταση του κάθε είδους και τον τόπο προέλευσής του φυτού.

Το Θυμάρι με χημειότυπο Λιναλόλη, επιστημονική ονομασία Thymus zygis Linalool είναι ένας ποώδης, πολυετής θάμνος της βοτανικής οικογένειας των Χειλανθών με μικρά, σκούρα πράσινα φύλλα και λευκά άνθη, εγγενής σε ηλιόλουστες, φωτεινές περιοχές της Μεσογειακής λεκάνης.
Το αιθέριο έλαιο Thym Linalool, λαμβάνεται από την απόσταξη των ανθισμένων κορυφών του φυτού και έχει ένα φρέσκο, γλυκό, ποώδες άρωμά με ξυλώδες υπόχρωμα. Τα κύρια μόρια της χημειοτυπικής του σύστασης είναι: η Λιναλοόλη (σε ποσοστό περίπου 65%), τερπινένιο-4-όλη, μυρσένιο, γ-τερπινένιο, στοιχεία που του προσδίδουν σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.

To πόσιμο αιθέριο έλαιο Thym Linalool, της εταιρίας terpenic labs είναι ένα ήπιο, καλά ανεκτό και εύκολο στη χρήση προϊόν με σημαντική αντιιική, αντισηπτική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητασιακή δράση, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική επιλογή στην αντιμετώπιση των ιώσεων και της γρίπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με το αναπνευστικό, το πεπτικό και το κυκλοφορικό σύστημα, καθώς και για την ανακούφιση από τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων. Τέλος, λόγω της ήπιας φύσης της σύστασής του είναι ιδανικό και για εξωτερική χρήση, καθώς δεν φαίνεται να προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα. Χώρα προέλευσης: Γαλλία/Ισπανία. Πωλείται σε συσκευασία 10ml.

Το αιθέριο έλαιο Thym Linalool συνδυάζεται πολύ καλά με: Δενδρολίβανο, Τσάι, Λεβάντα, Λεμόνι, Μαντζουράνα.
Προσοχή! Να αποφεύγετε τη χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το εργαστήριο terpiniclabs ιδρύθηκε το 2012 στην Ισπανία από νεαρούς επιχειρηματίες και μέσα σε λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της επιστημονικής αρωματοθεραπείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Φιλοσοφία της εταιρίας είναι η εφαρμογή όλων των τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα της έρευνας με στόχο την παραγωγή προϊόντων, τα οποία βασίζουν την ευεργετική τους δράση σε φυσικά ενεργά συστατικά, - κυρίως αιθέριων ελαίων βοτανικής προέλευσης αλλά και βιοχημικώς καθορισμένων, αλλά και φυτικών ελαίων υψηλής ποιότητας.

Τα πόσιμα αιθέρια έλαια της terpiniclabs είναι 100% φυσικά βιολογικά σκευάσματα υψηλής ποιότητας και αξίας. Μπορούμε να τα λαμβάνουμε είτε προληπτικά, αφού ως προβιωτικά, τονώνουν άμεσα τον οργανισμό μας είτε και θεραπευτικά σε περίπτωση, ίωσης, γρίπης ή κρυολογήματος. Κάθε αιθέριο έλαιο διαθέτει όμως και επιπλέον ιδιότητες, οι οποίες το καθιστούν κατάλληλο για συγκεκριμένη χρήση.

Δείτε επίσης

Ρίγανη Μαρόκου Bio Πόσιμη 10ml Terpenic Labs origanum compactum
€ 14,90
Λεβάντα Γαλλική (French Lavender) 10ml Ancient Wisdom Lavandula angustifolia
€ 4,90
Ευκάλυπτος Βιολογικός (Eucalyptus) 10ml Ancient Wisdom Cupressus sempervirens
€ 4,90
Σημύδα Γλυκιά (Birch Sweet) Αιθέριο Έλαιο 10ml Nature & Body Betula lenda
€ 4,90
Μαύρη Ερυθρελάτη Bio 10ml Terpenic Labs picea mariana
€ 12,90
Επιστροφή στην κορυφή